Abid om tårene: - Den endelige aksepten

Abid Raja vokste opp med fattigdom og vold. Han var mot full ytringsfrihet og likestilling til langt oppi 20-åra. Nå er han kulturminister mot alle odds.

TABBE: Kulturminister, Abid Raja, forklarer hva som egentlig skjedde på slottsplassen 24. januar. Foto: Frank Karlsen/NTB Scanpix/AP. Redigering: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Trine Skei Grande kom til at kulturpolitikken handler om Venstres sjel, klarte ikke Abid Raja mer.

Tårene kom. Abid Raja gråt. Trine Skei Grande begynte å gråte. Og pressen kjente også at dette ikke var en helt vanlig nøkkeloverrekkelse.

Abid Raja kom inn i offentligheten på slutten av 90-tallet som en iherdig og tidvis aggressiv debattant på vegne av et konservativt muslimsk trossamfunn. Han var nå blitt kulturminister i Norge.

Han som var mot full ytringsfrihet og likestilling, og det som kalles norske verdier, skal nå være fanebæreren.

Hvem hadde trodd?

Mot ytringsfrihet

- Det å bli statsråd i en norsk regjering, det var den endelige aksepten. Det å sitte ved Kongens bord og styre landet - det er ingen stasjon etter det, sier Abid Raja.

- Du er god nok nå?

- Erna har akseptert meg. Jeg skal være med å styre likestillingspolitikken i Norge! Jeg som kommer fra et konservativt, strengt religiøst hjem der jeg ble oppdratt til at man ikke en gang skal se på jenter.

- Homofili var - og er - ikke bare noe de mener bør være forbudt. Men noe som skal straffes. Hadde det vært i et muslimsk land, skulle de blitt pisket eller dømt til døden. Jeg var ikke for full ytringsfrihet før langt ute i jusstudiene, sier Raja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer