Abid Raja: - Ikke min hensikt å kalle Frp nazister

Venstre-politikeren beskyldte Frp for å drive med brun propaganda, men tar nå selvkritikk i et Facebook-innlegg.

TAR SELVKRITIKK: Abid Raja sier det ikke var hans intensjon å sammenligner Frp med nazisme ved å kalle partiets retorikk for «brun propaganda». Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
TAR SELVKRITIKK: Abid Raja sier det ikke var hans intensjon å sammenligner Frp med nazisme ved å kalle partiets retorikk for «brun propaganda». Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Venstres Abid Raja skriver i en post på Facebook at det aldri har vært hans hensikt å kalle Frp nazister ved å kalle partiets retorikk «brun propaganda».

- Enkelte tolker «brun propaganda» til Hitler og nazisme. Fargesetting til propaganda og Hitlers brune skjorter var aldri - ALDRI - i mine tanker, men som en referanse til fargen og grumset i måten retorikken serveres.

- Det var faktisk så fjernt for meg at jeg ikke klarte å se at den kom. Jeg trodde det var selvsagt at det ikke var min hensikt å kalle Frp nazister.

Det trodde jeg oppriktig, og om det er slik at «brun propaganda» er ensbetydende med nazisme, og da det ikke var min hensikt og intensjon, tar jeg gjerne selvkritikk på det. Jeg tar faktisk avstand fra det. Og til de i Frp som er såret over det, er jeg svært lei meg, skriver han i statusoppdateringen.

Bakgrunnen for dette er flere utspill fra Frps Siv Jensen og Sylvi Listhaug i løpet av valgkampen hvor Jensen hentet frem begrepet «snikislamisering».

Raja understreker videre i innlegget at hans poeng om «snikislamisering» nører opp under særs fremmedfiendtlige holdninger fortsatt gjelder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer