Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Abid Raja ble telefontruet av Arfan Bhatti

Etter tv-opptreden i 2010.

TRUET AV BHATTI: I 2010 ble venstrepolitiker Abid Raja truet av Arfan Bhatti per telefon, opplyser han.
Foto: John T. Pedersen
TRUET AV BHATTI: I 2010 ble venstrepolitiker Abid Raja truet av Arfan Bhatti per telefon, opplyser han. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stortingspolitiker Abid Q. Raja (V) er en moderat muslim som aldri har vært redd for å tale ekstremistene imot.

I et portrettintevju i lørdagens Dagens Næringsliv forteller Raja at han en kveld i 2010 ble oppringt av den kjente norske islamisten Arfan Bhatti med trusler.

- Arfan Bhatti ringte meg på kveldstid en gang i 2010 og sa «Hvis du noensinne nevner navnet mitt igjen, så vet du hva som skjer». Og så spurte jeg: «Hva skjer da?» «Det kan jeg ikke si, for du vet de hører på,» svarte han.

- En slik samtale er ukjent for meg, men skal det ha vært i 2010 har PST den garantert på bånd, og de har ikke hevdet noen trusselsak, skriver Bhattis forsvarer John Christian Elden i en tekstmelding til Dagbladet.

- Håper PST fotfølger ham Bhatti har sittet fengslet siden han kom til Norge onsdag, men ble i ettermiddag løslatt etter ordre fra Borgarting lagmannsrett.

Til Dagbladet forteller Abid Raja om bakgrunnen for at Bhatti ringte ham i 2010.

- Jeg hadde uttalt i et tv-intervju at Bhatti var gått fra å være en simpel kriminell til å bli en religiøs ekstremist. Deretter påpekte jeg at han dermed er blitt mye farligere, for nå kan han ramme et helt samfunn, forteller Raja.

Venstrepolitikeren sier han håper PST nå vil fotfølge Arfan Bhatti.

- De bør følge Bhatti og hans krets. Det vil være vel brukte penger, sier Raja som håper den kjente islamisten holder ord og kommer til å forlate Norge igjen.

- Det heter jo borte bra, men hjemme best, men når det gjelder Arfan Bhatti så holder det med borte bra, sier Abid Raja.

- Sosiale tapere Han mener det er viktig å stå opp mot ekstremistene.

- Hvis ikke engang folk i muslimske miljøer tør tale dem imot, vil ekstremistene vinne fram. Moderate muslimer må aldri la seg kue av disse ekstremistene. De skal ikke få sette standarden for hva en muslim skal være, sier Abid Raja og utdyper:

- Det ultratragiske er at disse samfunnstaperne har funnet ny mening for sine liv gjennom denne ekstremismen. Tar man bort ekstremismen, er de bare sosiale tapere.

Dagbladet var til stede da Bhatti kom hjem etter løslatelsen fredag kveld, men han ønsket ikke snakke med avisa.

TRUET RAJA: Arfan Bhatti skal ha kommet med trusler mot stortingsrepresentant Abid Raja (V) i 2010. Foto: John T. Pedersen
TRUET RAJA: Arfan Bhatti skal ha kommet med trusler mot stortingsrepresentant Abid Raja (V) i 2010. Foto: John T. Pedersen Vis mer