Abid Raja inne på Stortinget

Ny måling for Venstre gir Abid Q. Raja håp.

INNE PÅ TINGET: Venstre 2. kandidat fra Akershus, Abid Q. Raja, er på ny meningsmåling inne som stortingsrepresentant. Foto:  BJØRN ERIK RYGG LUNDE
INNE PÅ TINGET: Venstre 2. kandidat fra Akershus, Abid Q. Raja, er på ny meningsmåling inne som stortingsrepresentant. Foto: BJØRN ERIK RYGG LUNDEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Abid Q. Raja er på ANBs siste måling inne på Stortinget.

-Det er jo fantastisk! Det føles selvfølgelig veldig bra, sier Raja til Dagbladet.

På målingen Opinion har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå har Venstre gjort et byks til 8,7 prosent i oppslutning. Det er en framgang på 2,5 prosentpoeng for Lars Sponheims parti. Venstre får 14 mandater og Raja i stortingsgruppa.

- Vi vet jo at meningsmålinger går opp og ned. Det gir jo en god motivasjon å få en god måling, men jeg tar ikke seieren på forskudd, sier Raja.

Nå håper han flere vil oppdage politikeren fra Akershus og sikre ham fast plass som folkevalgt til høsten.

- Jeg har jo gått ut og sagt at jeg skal ha hovedfokus på integrering. Jeg tror det er mange med meg som mener det er et neglisjert område, sier han.

- Oppmuntrende
Også Lars Sponheim er fornøyd med ny måling.

- Det er oppmuntrende å gå inn i valgkampen på stigende tendens, sier partilederen, som mener det ikke er urealistisk at partiet kan nå 9 prosent ved valget til høsten.

Arbeiderpartiet får 29 prosent på målingen, tilbake 0,1 prosentpoeng. Fremskrittspartiet får 28,5 prosent, som er det samme som sist, mens Høyre går tilbake med 0,9 prosentpoeng og ender på 13 prosent, skriver NTB.

- Jeg tar dette som et uttrykk for at mange borgerlige velgere ønsker et politisk alternativ fritt for Frp-politikk. Det betyr at det finnes en mulighet for et anstendig borgerlig alternativ blant folk som ikke vil ha Frp inn i regjeringskontorene. Det kan de være sikre på ved å velge Venstre, sier Sponheim.

Borgerlig flertall
På målingen mister de rødgrønne flertallet til fordel for de borgerlige partiene. Totalt får Frp, Høyre, KrF og Venstre hele 96 mandater i Stortinget.

Om denne målingen hadde vært resultatet av et stortingsvalg, ville dagenes regjeringspartier bare fått 73 representanter på Stortinget. Langt unna de 85 man må ha for å få flertall.

Senterpartiet går tilbake 1,5 prosentpoeng og nærmer seg sperregrensa med 4,3 prosents oppslutning. Sosialistisk Venstreparti får 7,1 prosent, tilbake 0,5, Kristelig Folkeparti får 5,9 som er det samme som i april. På ytterste venstre fløy får Rødt 1,7 prosent, fram 0,1.

Frp ville fått 53 mandater og Høyre 20. Kristelig Folkeparti ville fått 9 representanter og Venstre 14.