Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Abort eller EU?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Den nye statssekretæren i Utenriksdepartementet, Janne Haaland Matlary, har vært en svært engasjert tilhenger av EU. Men i et intervju i Aftenposten sier hun at abortsaken er viktigere enn EU-medlemskap. Ja, hun er så opptatt av abortsaken at hun ikke lenger er villig til å si noe som helst til avisa om EU, som tross alt er et saksområde som bør stå sentralt i det departementet hun nå er utnevnt til å være en av de politiske lederne i.
  • Den nye statssekretærens engasjement i abortsaken tyder på at hun rett og slett ikke har valgt riktig departement. Kanskje hun burde ha blitt statssekretær i Sosialdepartementet, som i hvert fall har noe med abortsaken å gjøre? Men mest av alt tyder hennes engasjement mot abort på at hun burde vært statssekretær i et annet land. Slik abort-fundamentalisme finner man vel snart bare ved Den hellige stol, i Vatikanet?
Hele Norges coronakart