- Abortavtalen er uetisk og udemokratisk

Gynekolog og overlege støtter opprøret mot Erna Solberg.

OPPRØR MOT ABORTAVTALE: Den lokale motstanden mot Erna Solberg og regjeringens avtale med KrF om å gi fastleger reservasjonsrett ved henvisning til abort, øker stadig i styrke. Nå får motstanderne støtte fra faglig hold. Her fra NHO-konferansen tidligere i år. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OPPRØR MOT ABORTAVTALE: Den lokale motstanden mot Erna Solberg og regjeringens avtale med KrF om å gi fastleger reservasjonsrett ved henvisning til abort, øker stadig i styrke. Nå får motstanderne støtte fra faglig hold. Her fra NHO-konferansen tidligere i år. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Abortavtalen Høyre og Frp har inngått med KrF får stadig mer motstand lokalt. I flere av landets største byer trosser nå både Høyre-lag og kommunestyrer landets regjering.

Opprør mot Erna I Trondheim går Høyres bystyregruppe, sammen med et flertall i byen, inn for å stoppe reservasjonsretten Erna Solberg og regjeringen har framforhandlet med KrF.

- Et solid flertall hos oss i Høyre kommer til å gå imot reservasjonsrett i Trondheim, sier Yngve Brox til Dagbladet i dag.

Dagsavisen kunne i går melde at hele 18 av Høyres ordførere sier nei. I dag har VG snakket med 165 ordførere over hele landet som sier nei til regjeringens reservasjonsrett. Fra før av har både Bergens-ordføreren og Oslo-ordføreren gitt klar beskjed: De vil ikke iverksette regjeringens avtale med KrF om å gi fastleger en reservasjonsrett ved henvisning til abort.

- Har sterkere ryggrad Nå får lokale Høyre-krefter støtte fra spesialist i gynekologi og fødselshjelp og overlege ved Haukeland universitetssykehus, Heidi Thornhill. Hun gir dem ros for å tørre å stå opp i mot en avtale hun mener er «uetisk og udemokratisk».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer