Abortforbud dreper kvinner

80 kvinner drept i Nicaragua, melder menneskerettsorganisasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nicaraguas totalforbud mot aborter har ført til at minst 80 kvinner har mistet livet siden forbudet ble innført for elleve måneder siden, hevder menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW).

Kvinner med risikable svangerskap kunne ha overlevd dersom de hadde tatt abort.

I stedet døde de som følge av loven som gjør det straffbart å utføre aborter, uansett årsak, sa HRW-etterforsker Angela Heimburger i Nicaraguas hovedstad Managua tirsdag.

- Mens det er fremskritt på demokrati- og menneskerettighetsfronten i Latin-Amerika, går de i Nicaragua baklengs når det gjelder respekt for menneskerettighetene, sa Heimburger.

En uke før valget i fjor utvidet Nicaraguas folkevalgte forbudet mot aborter til også å gjelde for voldtektsofre og for kvinner som risikerer å dø under fødselen.

(NTB)

TOTALFORBUD: Kvinner demonstrerer i Managu for muligheten til å utføre aborter i tilfeller der det vil redde mors liv. Et totalforbud mot abort ble innført like før valget i fjor. Foto: SCANPIX/REUTERS/Oswaldo Rivas
TOTALFORBUD: Kvinner demonstrerer i Managu for muligheten til å utføre aborter i tilfeller der det vil redde mors liv. Et totalforbud mot abort ble innført like før valget i fjor. Foto: SCANPIX/REUTERS/Oswaldo Rivas Vis mer