Matt Gaetz

- Abortforkjempere er stygge og feite

Amerikansk toppolitiker mener at folk som demonstrerer mot den nye abortloven er avskyelige på innsida og utsida. - Jeg ber ikke om unnskyldning for det, sier han.

KRASS: Den republikanske kongressrepresentanten Matt Gaetz kom lørdag med krasse kommentarer om kvinnelige abort-demonstranter. Foto: Joe Raedle / AFP / NTB
KRASS: Den republikanske kongressrepresentanten Matt Gaetz kom lørdag med krasse kommentarer om kvinnelige abort-demonstranter. Foto: Joe Raedle / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Den republikanske kongressrepresentanten Matt Gaetz snakket lørdag med studenter ved Turning Point USA Student Action Summit i Tampa. Han kom med flere uttalelser om kvinnelige abort-demonstranter.

«Hvorfor er det slik at kvinnene som minst sannsynlig kommer til å bli gravide, er de som er mest bekymret for å ta abort?», sa Gaetz og kalte de kvinnelige demostrantene for «uattraktive».

Han fortsatte med å si at:

«Ingen vil gjøre deg gravid deg hvis du ser ut som en tommel».

Saken ble først omtalt i Channel 3.

Nekter for anklagene

Gaetz har holdt en veldig høy profil som en av tidligere president Donald Trumps aller mest synlige allierte.

I fjor begynte han å bli etterforsket for om han har hatt et seksuelt forhold til ei 17 år gammel jente, samt betalt for reiser hun har hatt med ham.

Gaetz har selv bekreftet at han er under etterforskning av det amerikanske justisdepartementet, men nekter for alle anklagene mot ham.

Avskyelige på innsida og ut

Roe v. Wade var loven som ga lovfestet rett til abort i USA. Omgjøringen av loven fjernet i praksis den lovfestede retten til abort i hele USA.

Folk over hele landet har protestert for abortrettigheter i etterkant av domsavsigelsen som skjedde i juni i år.

«Disse menneskene er avskyelige på innsida og utsida. De er omtrent 157 centimeter høye og veier rundt 158 kilo», sier han lørdag.

Ber ikke om unnskyldning

Mandag tok den lokale TV-stasjonen Channel 3 i Florida kontakt med kongressrepresentanten. Da han ble spurt om kommentarene han kom med, svarte han følgende:

«Jeg er veldig mot abort og jeg unnskylder meg ikke. Jeg er takknemlig for at Roe har blitt veltet og at Dobbs nå er rettsvitenskapen om abort. Jeg syns at de som demonstrerer for abort, for mord er avskyelige - og bare stygge på innsida og utsida. Jeg ber ikke om unnskyldning for det», forklarte Gaetz.

NEKTET: Dagen etter stormingen av Kongressen i USA, nektet Donald Trump å si at valget var tapt. Det viser en ny video spilt av under en høring i 6. januar-komiteen. Vis mer

- Vær fornærmet

Gaetz fikk deretter to oppfølgingsspørsmål.

- Er det trygt å si at du, basert på kommentarene dine, antyder at kvinnene som protesterer er stygge og overvektige?

- Ja, svarer han.

- Hva sier du til de som tenker at kommentarene dine er fornærmede?

- Vær fornærmet, sier Gaetz.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer