Abortliste for gamle, kristne menn

Ludvig Nessa fant ikke en eneste kvinne til stortingsvalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «Abort-motstandernes liste» stiller i sju fylker til stortingsvalget. Oslo-lista består av 23 menn med en snittalder på 62 år. Abortraten er høyest for kvinner i alderen 20-24 år.

- Det er unge kvinner som må ta stilling til om de skal ta abort. Hvorfor består din liste av stort sett godt voksne menn?

- Abort er ikke kvinnesak, men menneskesak. Det er typisk norsk å skulle ha 50 prosent av begge kjønn i alt. Det skal liksom være likestilling, men menn har ingenting de skulle sagt hvis kvinnen ønsker å drepe barnet. Og det kaller de likestilling, sier listetopp Ludvig Nessa.

10 000 fosterdukker

Den mangeårige abortaktivisten prøver nye veier i år, og målet er å få en representant inn fra Hordaland eller Rogaland. Listene ser bortimot like ut i de sju fylkene.

- Det hadde vært kjekt å få med kvinner, men vi hadde dårlig tid. Vi har kvinner som støtter oss, men de ønsker ikke å stå fram i media, sier Nessa, som er godt fornøyd med mediedekninga så langt.

De har sendt ut 5000 fosterdukker vedlagt valginfo, og 5000 nye er på vei.

- Vi sender disse til våre kontakter rundt om i landet, så går de og legger dem i tilfeldige postkasser. Reaksjonene er selvsagt svært forskjellige. Jeg hørte nylig om en Ap-kvinne som ble veldig sinna. Det forundrer meg. De syns jo denne abortloven de har fått til, er så fin, så da må de jo like å se resultatet når barna drepes, sier abortpresten.

Misfornøyd med KrF

Siden 1979 har det vært opp til kvinnen å velge abort fram til 12 svangerskapsuke - og opp til en abortnemnd etterpå. Det ble i fjor utført 14 071 svangerskapsavbrudd i Norge - eller 53 aborter per arbeidsdag. Nessa syns ikke det er problematisk at det stort sett bare er eldre menn som kjemper sammen med ham mot loven.

- Dette er en viktig sak for gamle menn også. Problemene hoper seg opp og vi får en eldrebølge fordi vi dreper ungene våre. Om noen år når dette virkelig blir vanskelig, vil folk forstå at vi har rett, sier Nessa som i ettermiddag er på vei til Hordaland med valgkamp-kassebilen.

Den har bilder av oppskårete fostre utenpå og en minikino inne med autentiske abortfilmer. Han vil at velgerne skal få se virkeligheten bak aborttallene. Og han vil ha tilgang på Stortingets talerstol, fordi han mener at KrFs abortmotstand bare er symbolsk. Samtlige på abortlista hans er kristne, sier han.

<B>KVINNELØS ABORT-LISTE: Valgseddelen består av 23 mannlige kandidater.
<B>ABORT-MOSTANDERNE: I flere årtier har listetopp Ludvig Nessa (høyre) og liste-toer Børre Knudsen kjempet for fosterets rett til liv.
<B>KONTROVERSIELLE DUKKER: Abortprestene har tidligere fått pr og kritikkstorm for å ha sendt ut fosterdukker. I forbindelse med valgkampen deler de ut 10 000.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer