Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Abortlovfrykt i KrF

Kostnadene ved å trumfe gjennom å fjerne abortlovens paragraf 2c kan bli svært høye, frykter flere KrF-topper Vårt Land har snakket med.

FRYKTER FORHANDLINGENE: KrF-topper frykter kostnadene ved å fjerne abortlovens paragraf 2c. Her partiets nestleder, Kjell Ingolf Ropstad (nummer to fra venstre) sammen med representanter for regjeringspartiene under budsjettforhandlingene i Stortinget, Abid Raja (V), Henrik Asheim (H) og Helge Andre Njåstad (Frp). Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
FRYKTER FORHANDLINGENE: KrF-topper frykter kostnadene ved å fjerne abortlovens paragraf 2c. Her partiets nestleder, Kjell Ingolf Ropstad (nummer to fra venstre) sammen med representanter for regjeringspartiene under budsjettforhandlingene i Stortinget, Abid Raja (V), Henrik Asheim (H) og Helge Andre Njåstad (Frp). Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrFs landsstyre var onsdag samlet til nok et ekstraordinært møte. Vårt Land snakket med kilder i partiet som sier de har inntrykk av at Frp kan komme med motkrav, om KrF presser på med kravet om en endring av abortloven. Frp vil trolig gå for en liberalisering av abortloven og kreve selvbestemt abort fram til uke 18 i ­regjeringsforhandlingene, dersom paragraf 2c fjernes, sier én kilde.

Ifølge avisen er det generell frustrasjon i KrFs landsstyre over at det nå knapt «går an å diskutere abortloven».

Ifølge en meningsmåling i Dagbladet forrige måned ønsker kun fem prosent av befolkningen å stramme inn abortloven. Til og med blant KrFs velgere er det bare et knapt flertall som er for endringen. Fra den såkalt røde siden uttrykkes det frykt for at KrF pådrar seg stempel som et «abortparti».

En annen frykt i landsstyret er at KrF kaster bort forhandlingskapital på særlig paragraf 2c, slik at de ikke vinner fram med andre kampsaker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!