Abortpastor krever beklagelse fra Den norske kirke

Ble feilaktig oppført som statskirkemedlem.

FORBANNET: Pastor i Pinsemenigheten, Jan Åge Torp, krever en beklagelse fra Den norske kirke etter at han feilaktig er blitt oppført som statskirkemedlem. Foto: Rune Petter Ness/NTB/Scanpix
FORBANNET: Pastor i Pinsemenigheten, Jan Åge Torp, krever en beklagelse fra Den norske kirke etter at han feilaktig er blitt oppført som statskirkemedlem. Foto: Rune Petter Ness/NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pastor i Pinsemenigheten, Jan Åge Torp, krever en beklagelse fra Den norske kirke etter at han feilaktig er blitt oppført som statskirkemedlem.

Denne uken mottok pinsepastoren, sammen med 3,1 millioner andre nordmenn som står oppført i statskirkens medlemsregistre, valgkort til høstens kirkevalg i posten. Jan Åge Torp, som har vært pastor i pinsemenigheten siden 1983, har imidlertid aldri vært medlem av statskirken.

- Dette er helt vanvittig. Jeg har nesten ikke ord. Jeg har blitt ufrivillig innlemmet i noe jeg desidert ikke står for, sier Jan Åge Torp til NTB.

Nå krever pastoren, som er godt kjent for sine kontroversielle meninger knyttet til både abort og homofili, en beklagelse fra Den norske kirke.

- Maktarroganse

Torp er bosatt på Majorstua i Oslo og har dermed fått stemmeseddel til valg av menighetsråd i Majorstua menighet der homofile Jens Torstein Olsen er prest.

- Hadde jeg vært skikkelig frekk ville jeg nå benyttet stemmeseddelen til å velge inn noen konservative folk i menigheten som kunne lage litt oppstyr, men jeg ønsker ikke å være så uredelig, sier Torp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer