<strong>VARSLET SIN EGEN DØD:</strong> Abraham Biggs (19) inviterte folk til å se på mens han tok livet sitt på live webcam. 1500 fulgte med, men ingen varslet før etter flere timer. Foto: PRIVAT
VARSLET SIN EGEN DØD: Abraham Biggs (19) inviterte folk til å se på mens han tok livet sitt på live webcam. 1500 fulgte med, men ingen varslet før etter flere timer. Foto: PRIVAT Vis mer

Abraham (19) tok livet sitt på direkten

Men ingen av de 1500 seerne varslet før etter flere timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 1500 seere ble i går vitne til at Abraham Biggs (19) tok livet sitt på direkten via en webcast. Enkelte oppfordret ham til å gjennomføre selvmordet, skriver videonyhetssida NewTeeVee.

Inviterte seere
19-åringen fra Pembroke Pines i Florida fortalte på forhånd brukere av forumet Bodybuilding.com at han kom til å ta livet sitt, og inviterte folk til å se på.

- Jeg er en taper. Jeg har skuffet alle, og det føles som om jeg aldri vil endre meg eller forbedre meg. Jeg er forelsket i ei jente og vet at jeg ikke er bra nok for henne, skrev Abraham i innlegget.

Moderatorene av forumet var tilsynelatende av oppfatningen at meldingen fra Abraham var en bløff, og lot den ligge publisert - mens andre forumbrukere la inn fornærmelser og sågar oppfordringer om at han skulle gjennomføre det han hadde annonsert.

Men Abraham gjorde alvor av av de annonserte planene; om kvelden tok han en overdose piller og la seg ned på senga med ryggen til kamera - mens seerne fulgte med på videosida Justin.tv, en side der brukerne viser fram sitt dagligliv.

Seere hevder at de først skjønte det var alvor flere timer seinere, da de så at Abraham ikke pustet. Moderatorer sporet da 19-åringens hjemsted og varslet politiet.

Abrahams webcam, som han hadde skaffet seg for bare noen måneder siden, var fortsatt i gang og sendte bilder av 19-åringens døde kropp da politiet stormet rommet. Politifolkene sjekket pulsen, konstaterte at han var død, og dekket deretter til kameraet.

Stoler på rapportering
Sjefen for Justin.tv, Michael Seibel sier at nettstedet stoler på at upassende innhold blir innrapportert av brukerne.

- Vi kommenterer ikke enkeltvideoer, men understreker at upassende innhold er forbudt på Justin.tv, sier Seibel til NeeTeeVee.

Da dødsfallet ble kjent, begynte en del av forumdeltakerne å fjerne innleggene sine. En sterkt medvirkende grunn kan være den pågående rettssaken etter at 13-årige Megan Meier tok livet sitt etter å ha blitt mobbet på MySpace av sin nabo Lori Drew, skriver Associated Content.

Disse tilfellene er ikke enestående. I fjor hengte en amerikansk mann seg på live webcam - også han med nettbrukere som egget ham til å gjøre det - og 100 mennesker så på da britiske Kevin Whitrick tok livet sitt. Dailymail.co.uk skriver at 17 internettrelaterte selvmord er begått i Storbritannia siden 2001.

<strong>MANGE VENNER:</strong> Abraham var tilsynelatende en normal tenåring med stor omgangskrets. I en melding skrev han imidlertid at han følte seg mislykket, og at han aldri kunne oppnå jenta han ville ha. Foto: PRIVAT
MANGE VENNER: Abraham var tilsynelatende en normal tenåring med stor omgangskrets. I en melding skrev han imidlertid at han følte seg mislykket, og at han aldri kunne oppnå jenta han ville ha. Foto: PRIVAT Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer