Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Abraham havnet i fengsel for å tagge hakekors på moské - så fikk han uventet hjelp

Skulle sone i seks år.

UVENTET HJELP: Abraham Davis (t.h.) skulle sittet seks år i fengsel etter å ha tagget hakekors på en moské. Så fikk han uventet hjelp. Her sammen med broren Noah etter å ha blitt sluppet ut etter tre måneders soning. Foto: Ethan Tate / New York Times / NTB Scanpix
UVENTET HJELP: Abraham Davis (t.h.) skulle sittet seks år i fengsel etter å ha tagget hakekors på en moské. Så fikk han uventet hjelp. Her sammen med broren Noah etter å ha blitt sluppet ut etter tre måneders soning. Foto: Ethan Tate / New York Times / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oktober 2016 gikk en mann med spraymaling og tagget Masjid Al Salam-moskeen i Fort Smith i Arkansas med hakekors og skrev blant annet «gå hjem» og «fuck islam»

Litt over ett år etterpå har mannen, identifisert som Abraham Davis, fått «en gratisbillett til friheten», skriver nyhetsnettstedet Arkansas Matters og Independent.

- Hørte han hadde problemer

Som en konsekvens av at mannen vandaliserte moskeen i Fort Smith, fikk han samfunnsstraff og en bot på 1700 dollar, noe som tilsvarer ca. 14 000 norske kroner.

Davis klarte ikke å betale bota og har de siste tre månedene sonet, skriver New York Times som har truffet ham.

«Vi har ingen dårlige følelser mot noen» Moské-leder

Men så ble livet til Davis snudd på hodet.

For få uker siden bestemte lederen av moskeen seg for at de skulle betale boten, slik at taggeren slapp fengselsstraff som kunne ha vart opp til seks år, skriver Arkansas Matters.

BLE VANDALISERT: Masjid Al Salam-moskeen i Arkansas i USA ble tagget ned av Abraham Davis oktober 2016. Nå har han sluppet ut av fengsel fordi moskeen var grei og betalte boten hans. Foto: Google streetview
BLE VANDALISERT: Masjid Al Salam-moskeen i Arkansas i USA ble tagget ned av Abraham Davis oktober 2016. Nå har han sluppet ut av fengsel fordi moskeen var grei og betalte boten hans. Foto: Google streetview Vis mer

Nyhetsnettstedet har intervjuet lederen for moskeen. Han sier at de ønsket å hjelpe den unge kriminelle mannen.

- Vi hørte at han hadde økonomiske problemer. Hvis han ikke betalte boten, ville han automatisk ha fått seks år i fengsel. Vel, vi ville ikke at han skulle få seks år i fengsel, sier Louay Nassri.

Hakekors-taggingen gjorde Davis sammen med to andre venner, ifølge New York Times, men det var Davis som ble fanget opp på overvåkningskamera.

Beklaget og ble tilgitt

Davis beklaget overfor moskeen det han gjorde. En beklagelse som kom godt med.

- Etter alt han har vært igjennom, ville vi ikke at han satt på det økonomiske stresset. Og som jeg fortalte ham, vil vi at han skal ha en mye bedre framtid, sier Nassri og fortsetter:

- Vi tenker at hvis noen gjør noe dumt og kommer og beklager, tilgir du dem bare. Det burde være det naturlige. Vi hadde ingen anelse om at denne tilgivelsen skulle bli en internasjonal historie.

Pengene som ble brukt til å betalte boten skulle egentlig gå til renovering av moskeen. I stedet hjalp de Davis.

- Dette skal ikke henge over ham resten av hans liv. Vi vet at denne personen har gjort noe dumt, og boten var konsekvenser på grunn av hans handlinger. Men vi har ingen dårlige følelser mot noen, sier Nassri.

- Fortjener det ikke

Abraham Davis sier til New York Times at han er overveldet over at moskeen betalte boten hans.

- En stor vekt har blitt løftet fra skuldrene mine. Og jeg fortjener det ikke, men dette er godhet, og det er bare, wow, sier Davis.

Davis sier at han har plan om å fullføre videregående og at han har fått seg jobb på en bensinstasjon.

- Det er som om et helt nytt vindu som har åpnet seg. Det er som at noen har vært innelåst i et rom og som aldri har følt vinden før. Jeg er bare overveldet av dette akkurat nå.

Moské-lederen tror at Davis ikke hadde gjort forbrytelsen, dersom han hadde visst hvor snille de var.

- Hvis han visste hvem vi var, ville han ikke ha gjort dette. Hvis vi hadde visst om problemene hans, ville vi ha forsøkt å hjelpe ham. Kommunikasjon er ekstremt viktig. Utdanning er ekstremt viktig, sier Louay Nassri.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!