Absolutt alle helikopter av ulykkestypen må inspiseres før de får fly igjen

Det krever EUs byrå for flysikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): EUs byrå for flysikkerhet (EASA) kunngjør i dag et nøddirektiv etter Turøy-ulykken på fredag. De skriver at alle Airbus-helikopter av typen EC 225 må gjennomgå visse inspeksjoner før de får fly igjen.

- EASA AD krever, som et forebyggende tiltak, å utføre visse inspeksjoner på flåten av EC 225-helikopter før neste flytur, og at det rapporteres tilbake om alle uoverensstemmelser til både EASA og Airbus, skriver EASA i en pressemelding.

De har listet opp fire punkter som må sjekkes, og tre av dem har med hovedgirboksen (MGB) å gjøre. I PDF-dokumentet her kan du se akkurat hvilke deler som må sjekkes.

Teknisk ukeblad meldte først om saken.

Ulykken skyldes teknisk feil Havarikommisjonen har konkludert med at ulykken må skyldes en teknisk feil.

- Vi er så sikker som vi kan bli på at dette er en teknisk feil og bare det, sier Kåre Halvorsen i Havarikommisjonen på en pressekonferanse i går. De bekrefter at rotoren løsnet fra helikopterkroppen før helikopteret traff bakken. Basert på vrakrestene og informasjon fra de svarte boksene, med både taleregistratoren og ferdsskriveren, har Havarikommisjonen kommet fram til at dette er en teknisk ulykke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer