Venter korreksjon:  Analysesjef Christian Hansen i Nordic Securities tror markedet står foran et stort, men kort fall. Foto: Thomas C. Høie/FA
Venter korreksjon: Analysesjef Christian Hansen i Nordic Securities tror markedet står foran et stort, men kort fall. Foto: Thomas C. Høie/FAVis mer

- Absolutt alle jeg snakker med venter en korreksjon

Analysesjef i Nordic Securities tror markedet står foran en dyp, men kort korreksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det er litt tidlig å kjøpe ennå. Absolutt alle jeg snakker med venter en korreksjon. Korreksjonene pleier å være dype, men korte, sier Christian Hansen, analysesjef i Nordic Securities, i dagens Finansavisen.

Aker Solutions-smellen, Irak-frykt og svake BNP-tall fra USA lå an til å gi det største fallet på Oslo Børs på ganske nøyaktig ett år, men børsen hentet seg inn mot slutten av dagen. På det verste i går var hovedindeksen ned 2,4 prosent.

- I klassisk stil kommer Aker Solutions med et resultatvarsel uten å komme med et resultatvarsel. Det minner investorene om at det er en risiko i markedet, sier analysesjefen til Finansavisen.

I 2011 kom 60 prosent av et seks måneders langt børsfall i løpet av syv dager, påpeker Hansen.

Nå begynner flere glidende gjennomsnitt å falle under sitt 20 dagers gjennomsnitt, noe som gir et teknisk grunnlag for fall. Hansen vil ikke snakke om kjøpsmulighet før indeksen tester 600 poeng.

60 prosent av oppgangen på børsen i år skyldes Statoil, Yara, Hydro og Orkla, ifølge Hansen. Børsen er dermed sensitiv for disse fire selskapenes kvartalsresultater.

Nordic Securities har et oppsidescenario for børsen på 700 poeng, men det forutsetter vekst i inntjeningen, fastslår analysesjefen.

Flere nyheter Går det mot en korreksjon i aksjemarkedet?
Tung oljesmell på børsen
Tungvektere tynget børsen - oljeaksje steg kraftig