Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Absurd Facebook-trend tar helt av

Årets mest irriterende, eller bare morsomt?

TULLEARRANGEMENTER: Facebook flommer for tida over av arrangementer som virker noe suspekte. De fleste av dem er nok også det, og vil mest sannsynlig ikke finne sted. Folk får seg imidlertid en god latter. Skjermdump: Facebook
TULLEARRANGEMENTER: Facebook flommer for tida over av arrangementer som virker noe suspekte. De fleste av dem er nok også det, og vil mest sannsynlig ikke finne sted. Folk får seg imidlertid en god latter. Skjermdump: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vi skal ikke begynne å telle eller lete etter alle, men i kåringen årets mest absurde fenomen på sosiale medier, finnes det trolig en klar vinner foreløpig. 

I løpet av de siste ukene har de kanskje dukket opp på din Facebook-vegg med jevne eller ujevne melllomrom? 

For undetegnede var «Intensivkurs i handlevognkjøring» den første av mange snåle, suspekte arrangementer som dukket opp i strømmen av stort og smått på Facebook. 

Siden har det tatt helt av Som med de fleste av de andre arrangementene, blir det imidlertid ikke noe av «Intensivkurs i handlevognkjøring», som egentlig varlagt til Sandvika storsenter i Bærum og hadde 2700 påmeldte. 

Der kunne «arrangørene» friste med ølservering og ølservering på et av landets største kjøpesentre. Stuntet falt ikke i godjord hos kjøpesenterledelsen, skriver Budstikka

Over 9 000 er invitert, og ifølge invitasjonen vil det bli rundt én time med opplæring i kjøring av handlevogn, og deretter handlevogn-race.

- Noe kurs i handlevogn-kjøring blir det ikke, i hvert fall ikke på Sandvika Storsenter, sier senterdirektør Kathrine Ingerø ved Sandvika Storsenter.

Hun oppfordret folk til å ignorere eller takke nei til invitasjonen, og de som sto bak spøken har både fjernet arrangementet og beklaget seg overfor senteret

Og for dere andre som kanskje blir fristet til å delta på «Kurs i å pille paprika av Grandiosa» eller «Kveldskurs i kommunikasjon med bergarter» må vi nok skuffe dere med at de færreste av spøkefuglene som står bak har noen intensjoner om å gjennomføre arrangementene.

Attpåtil er det opprettet motarrangementer mot den nye trenden, blant annet «Stopp Facebook-arrangementene», som også har fått flere tusen interessert.
 
Enhjørningtemming Blant de mest populære tullearrangementene er «Kurs i Enhjørningtemming», der nesten 10 000 mennesker har antydet at de vil komme. 

Et annet arrangement tilbyr «Intensivkurs i kameldressur», og Bergens Tidende har snakket med mannen bak «kamelkurset», sier det hele var ment som en spøk.

- Vi satt på et vorspiel i går kveld, og da bestemte jeg meg for å lage arrangementet. Jeg inviterte 50 av vennene mine på Facebook, og da jeg våknet i dag hadde det tatt helt av, sier Sebastian Nakken (21) til avisa. 

Han er trolig ikke den eneste som er blitt overrasket over responsen. 

For eksempel har arrangemenet «Telepati med frukt og grønnsaker» tiltrukket seg nesten 24 000 interessenter på Facebook. 

«Har du noen ganger lurt på hva det du spiser føler?
I løpet av paneldebatten vil du få en større innsikt på hvordan du kan oppnå kontakt med naturen og dens nydelige produkter.» skriver arrangørene spøkefullt. 

Også arrangement som «Mal ein rullator», Lynkurs: Katt- Og Fiskeoppdrett I BadekarLynkurs | Lær deg å velte kuer!Intensivkurs i måkeoppdrett for nybegynnereKurs i brødskjæring og Massere en høne har fått oppmerksomhet så det holder. 

Så får vi se hvor dette ender, og om noen til slutt lærer seg å temme en grevling.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media