Taliban i Norge

- Absurd og uhørt

Broren til Taliban-topp koblet til drapet på journalist Carsten Thomassen er nå i Norge. Det reagerer Dagbladet sterkt på.

TRIST: Utenrikskommentator Jan-Erik Smilden om Taliban-besøket og drapet på hans Dagbladet-kollega Carsten Thomassen. Reporter: Vegard Krüger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi reagerer sterkt på at Anas Haqqani, som er høyt oppe i nettverket som er pekt ut til å stå bak terrorangrepet og drapet på Dagbladets journalist Carsten Thomassen i januar 2008, er med på dette Oslo-besøket, uttaler Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord.

Hun legger til:

- Dette er både absurd og uhørt.

Broren etterlyst av FBI

Blant delegasjonen på 15 Taliban-topper som nå sitter i forhandlinger på Soria Moria hotell i Oslo, er Anas Haqqani (27), lillebror av Sirajuddin Haqqani, som leder Haqqani-nettverket, et underbruk av Taliban.

Sirajuddin Haqqani er etterlyst av FBI for terrorangrepet på Kabul Hotel Serena i 2008, hvor Dagbladets journalist Carsten Thomassen (38) ble drept.

Thomassen var på vei til et intervju med daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre, som også befant seg på hotellet. Støres UD-medarbeider Bjørn Svenungsen ble hardt skadd i angrepet, men overlevde.

Karakteristisk utseende

Sirajuddin Haqqani er fungerende innenriksminister i den ikke internasjonalt anerkjente Taliban-regjeringen, som overtok makten i Afghanistan i august. Broren Anas er seniorrådgiver i innenriksdepartementet, og gjenkjennes ved sin karakteristiske svarte og hvitstripete turban.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer