- Absurd tiltale

LILLESTRØM (Dagbladet): Cato Schiøtz hevder at Per Orderud aldri kunne medvirke til å krumme så mye som et hår på morens hode, ettersom han hadde et nært og godt forhold til henne. Schiøtz fortsetter sin prosedyre klokka 9. Så overtar Harald Stabell, som kan trosse Pers ønsker og gå løs på Veronica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Per Orderuds forsvarer mener at tiltalen mot odelsgutten på Orderud gård er helt absurd, og var ikke mer enn et par minutter ut i sin prosedyre da han for første gang advarte juryen mot å begå justismord ved å dømme Per Orderud. Deretter foret han juryen med argumenter som han mener gjør at de frikjenne Per Orderud for trippeldrapet.

Forholdet til moren:

- En entydig bevisførsel viser at forholdet mellom Per og moren var sjeldent godt, sa Schiøtz og sa det var en «umulighet» at Per kunne ha medvirket til drapet på mora Marie. Han sa også at det framsto som usannsynlig at Per ville ta livet av søstra og faren.

En statistisk umulighet:

- Professor Gisli Gudjonsson fortalte oss at at drap på foreldre utfra økonomisk motiv aldri har vært påvist i den internasjonale litteraturen. Det påtalemyndigheten inviterer dere til å tro er en statistisk umulighet, sa Schiøtz til juryen.

Gårdskonflikten lite alvorlig:

Schiøtz sa at gårdskonflikten mellom far og sønn var lavmælt. Det var ingen uenighet om at Per skulle overta, uenigheten gikk bare på prisen. Det faktum at foreldrene og sønnen ikke hadde kontakt på over to år, tydet ikke på at konflikten var særskilt alvorlig. - Det er slik Orderud-familien reagerer ved konflikter, det har vi sett ved flere anledninger. Det er sært, men det betyr ikke at konfliktnivået var spesielt høyt, sa Cato Schiøtz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer