SAVNET: Seilflyet styrtet i denne sjøen, Moulay Abdellah, i Marokko. Sjeik Ahmed bin Zayed al-Nahayan er fremdeles savnet. Foto: AFP/SCANPIX
SAVNET: Seilflyet styrtet i denne sjøen, Moulay Abdellah, i Marokko. Sjeik Ahmed bin Zayed al-Nahayan er fremdeles savnet. Foto: AFP/SCANPIXVis mer

Abu Dhabis investeringssjef savnet

Sjeik Ahmed bin Zayed al-Nahyan regnes som verdens 27. mektigste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Sjefen for investeringsmyndighetene i emiratet Abu Dhabi, sjeik Ahmed bin Zayed al-Nahyan, er savnet etter en seilflyulykke ved kysten av Marokko.

Al-Nahyan var om bord i et seilfly som styrtet i sjøen nær den marokkanske hovedstaden Rabat søndag.

Det er satt i gang en redningsaksjon etter passasjerene, og marokkanske myndigheter har bedt om assistanse fra spansk politi.

Årsaken til flyhavariet er ikke kjent, men piloten overlevde ulykken.

Al-Nahyan, som er bror av presidenten i De forente arabiske emirater, Khalifa bin Zayed al-Nahyan, styrer i kraft av sin stilling verdens største statlige eide investeringsfond. Fondets verdi er beregnet til rundt 627 milliarder dollar.

Dette gjør sjeiken til en av verdens mektigste, ifølge økonomimagasinet Forbes innehar han 27. plassen over verdens mektigste.

Bare det norske oljefondet er i samme størrelse som investeringsfondet sjeiken forvalter, og var i fjor spådd av enkelte å gå forbi på grunn av emiratenes risikofylte investeringer i finanskrisen.


(NTB)