- Abu Nidal sto bak Lockerbie-bomben

Den palestinske geriljalederen Abu Nidal, som døde denne uka i Bagdad, var den som sto bak bomben mot et Pan American-fly over Skottland, sa en tidligere kamerat torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Atef Abu Bakr, som tidligere var medlem av Abu Nidals Fatah-Revolusjonære råd, kom med sin påstand i fredagens utgave av den arabisk-språklige London-avisen Al-Hayat.

USA beskyldte Libya for å stå bak terroraksjonen, og i januar i fjor ble en libysk agent dømt til livstid i fengsel ved en britisk domstol i Nederland for sine rolle i attentatet i 1988, der 270 mennesker mistet livet.

- Abu Nidal sa på et internt møte i ledelsen i det Revolusjonære råd: «Jeg skal si dere noe svært viktig og alvorlig. Meldingene som binder Lockerbie til andre, er falske meldinger. Det var vi som sto bak det som skjedde,» sa Abu Bakr til avisen.

Abu Bakr sa at Abu Nidal truet dem som var til stede til ikke å si noe om det han hadde sagt.

Gruppen til Abu Nidal, som var en av verdens mest ettersøkte menn inntil irakiske myndigheter onsdag kunngjorde at han hadde begått selvmord, beskyldes for å stå bak terrorangrep som kostet hundrevis av mennesker livet, de fleste på 70- og 80-tallet.

Det britiske parlamentsmedlemmet Tam Dalyell krevde torsdag at utenriksdepartementet innleder en ny etterforskning av saken. Dalyell har i mange år hevdet at det ikke var Libya, men Abu Nidal, som sto bak attentatet.

(NTB-Reuters-AFP)

<B>LOCKERBIE-BOMBEN:</B> 270 mennesker ble drept da en bombe ble brukt mot Pan Am flight 103 over den skotske byen Lockerbie i 1988.