Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Abu Rumaysah er IS' nye britiske bøddel

Flyktet fra Storbritannia i 2014.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For halvannet år siden, i september 2014, ble Siddhartha Dhar, blant sine kjent som Abu Rumaysah, løslatt mot kausjon, etter å ha vært i fengsel for terroranklager. Få dager etter at han ble løslatt, tok han med familien sin og dro mot Syria. Et par uker etter, annonserte han sin ankomst i Syria ved å publisere et bilde av seg sjøl, holdende på et våpen og sin nyfødte sønn.

Nå blir Siddharta Dhar presentert som IS britiske bøddel, etter at den såkalte Jihadi John ble drept i et bombeangrep november i fjor.

Fra Nirvana til kalifat Abu Rumaysah har vært kjent for etterretning og britisk politi lenge, siden han var en kjent islamist og en del av gjengen til den terroranklagede Anjem Chouadary, som Dagbladet møtte i fjor vinter.

Siddharta Dhar var kjent som «Sid» blant vennene sine. Ifølge Time, likte han tidligere band som Nirvana og Linkin Park og drømte om å bli tannlege. Faren hans døde da han var 16 år, hvoretter unggutten droppet ut av skolen. I slutten av tenåra konverterte han til islam, og ble medlem i den forbudte gruppa al-Muhajiroun, som islamisten Anjem Choudary var med og starte. Britiske myndigheter har stemplet gruppa som en terrororganisasjon med bånd til al-Qaida. Gruppa er ulovlig i Storbritannia.

Dhar var blant de aktive islamistene i London, og var stadig med på demonstrasjoner mot USA, Israel og arabiske regimer som han og hans islamistvenner kaller uislamske, melder BBC.

- Forvent angrep Abu Rumaysah og Choudary er kjente for å prate i overskrifter, og har stadig kommet med trusler mot USA, Israel og arabiske regimer.

- Hvis den norske staten er med og bomber Irak og Syria, det eneste stedet hvor vi har en ordentlig islamsk stat, så må også dere i Norge forvente angrep, sa blant annet Choudary til Dagbladet i fjor vinter.
 
Dhar antas nå å være 32 år. Han har stadig gitt sin støtte til terrorgruppa IS.

AKTIV DEMONSTRANT:  Siddhartha Dhar, eller Abu Rumaysah (i rød ring), var en aktiv islamist i London inntil i september 2014. Men etter å ha blitt løslatt fra kausjon etter terroranklager, tok han med seg kona og barna til Syria. Nå skal han være den nye britiske bøddelen. Her med islamisten Anjem Choudary (midten). Foto: Scanpix
AKTIV DEMONSTRANT: Siddhartha Dhar, eller Abu Rumaysah (i rød ring), var en aktiv islamist i London inntil i september 2014. Men etter å ha blitt løslatt fra kausjon etter terroranklager, tok han med seg kona og barna til Syria. Nå skal han være den nye britiske bøddelen. Her med islamisten Anjem Choudary (midten). Foto: Scanpix Vis mer

- I 90 år har vi vært uten et kalifat og mange av lovene i Koranen kan dermed ikke bli etterfulgt. Som muslim vil jeg at Storbritannia skal bli styrt av sharia. Det er mye bedre enn demokrati. Jeg identifiserer meg ikke med britiske verdier. Jeg er en muslim, fullt og helt, sa han i et intervju med BBC.

«Sid» giftet seg med Aisha Tariq, og paret har fått fem barn sammen.

Les også: • Kampen om bydelen Londonistan, hvor islamister og høyreekstreme kristne braker sammen.

I SYRIA:  Her demonstrerer Siddhartha Dhar (t.v), mest kjent som Abu Rumaysah, utenfor USAs ambassade i forbindelse med tiårsmarkeringen for terrorangrepene i USA 11. september. Nå er han og familien i Syria. Foto: Gareth Fuller / Ap / Scanpix
I SYRIA: Her demonstrerer Siddhartha Dhar (t.v), mest kjent som Abu Rumaysah, utenfor USAs ambassade i forbindelse med tiårsmarkeringen for terrorangrepene i USA 11. september. Nå er han og familien i Syria. Foto: Gareth Fuller / Ap / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media