- Acetylen-flasker sprengte i brannen

Eksplosjonsfaren over og brannen har roet seg i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi skulle til å kaste de eksplosive acetylen-flaskene på sjøen da vi merket at de allerede var tomme. De hadde eksplodert en gang under brannen, sier vakthavende brannsjef i Bergen, Tore Kallekleiv, til Dagbladet.no.

Dermed er eksplosjonsfaren over. Oksygenflaskene ved dykkerforretningen som sto i full fyr i går kveld og natt er kjølt ned og ikke lenger fare for at skal sprenge.

- Et mindre område rundet brannstedet er nå avsperret. De som jobber i forretninger ved siden av kan trygt gå på jobb i dag, sier brannsjefen.

Han opplyser at det fortsatt gløder og småbrenner nede i ruinene og at brannvesenet vil fortsette slukningarbeidet utover dagen.

Fire barn i tiårsalderen var i går kveld i samtaler hos politiet. De hadde blitt observert ved brannåstedet i forkant.

- Vi har brakt dem inn fordi de var der like før brannen. Derfor er de inne til en samtale. Vi er interessert i å vite hva de har sett, sa operasjonsleder Bjarne Flokene i går kveld.

Seksjon for tyveri- og brann sto for avhørene i går kveld.

- Det for tidlig å si noe om utfallet av de samtalene. De har, som alle andre vi har snakket med, status som vitner i saken. Forhåpentligvis vil få noe mer svar i løpet av dagen, sier politibetjent Eirik Daae til Dagbladet.no.

BRANN I BERGEN: IMC Diving sine lokaler brøt ut i full fyr og skapte stor eksplosjonsfare i byen. Nå er faren over.