- Acta har lenge lekket informasjon

Meglere fikk tips i forkant av store børsnyheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere meglere melder at konkret og presis informasjon om Acta tidligere har vært på avveie i forkant av store børsnyheter.

To uker før Actas kapitalmarkedsdag 5. desember i 2007 steg aksjen med hele 31 prosent.

To dager før 5. desember, da lederne presenterte gode utsikter for det kommende året, begynte aksjen å falle.

På selve dagen falt aksjen 5 prosent.

Ifølge analytiker Tom R. Svendsen i analyseselskapet Car er dette bare ett av flere eksempler på kraftige kursbevegelser i forkant av nyheter fra selskapet.

- Det har vært mange spesielle tidspunkter hvor vi har sett litt rare kursbevegelser fra selskapet, sier han til Dagens Næringsliv.

Avisen har flere meglerkilder som opplyser at informasjon tidligere har lekket fra selskapet.

- Ryktene rundt Acta har florert. Det har vært mye presis informasjon i markedet, og den har nådd langt, sier en anonym kilde som hevder informasjonen kom fra selskapets egne ansatte.

KJENNER IKKE TIL LEKKASJENE: Acta ønsker å gjennomføre en interngranskning på jakt etter mulige lekkasjekilder. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
KJENNER IKKE TIL LEKKASJENE: Acta ønsker å gjennomføre en interngranskning på jakt etter mulige lekkasjekilder. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer

Svendsen har tidligere antatt at kursbevegelsene har hatt sammenheng med at Actas inntekter utelukkende kommer fra salg, og det dermed ikke har vært så vanskelig å regne seg fram til resultatene.

I etterkant av innsidesaken som startet i midten av juni ser han at det kan være andre forklaringer.

Actas styreleder, Alfred Ydstebø, sier at hvis opplysningene om lekkasje stemmer vil selskapet sette i gang tiltak for å avdekke kildene.

- Vi vil vurdere anmeldelse om det er nødvendig, sier han, men understreker at det er vanlig med kursoppgang før kapitalmarkedsdager og presentasjoner.

(NTB)

- Acta har lenge lekket informasjon