Action-helt drepte ranerne

Seks væpna ransmenn stormet skuespillerens hus og svinebandt alle. Da de skulle voldta døtrene, gikk actionfilm-stjerna til aksjon. Han kom seg løs, skjøt to og strupeskar den tredje etter en vill slåsskamp. Les den utrolige historien!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jose Parsons Nabiula (44), kjent som Sonny Parsons, har i vært filmtøffing i 29 filippinske B-actionfilmer. Torsdag ble kampen mot skurkene virkelighet da han opplevde alles mareritt tidlig på morgenen. Idet hushjelpa åpnet porten, stormet seks væpna menn inn. De bandt fast alle før de stjal penger, smykker, mobiltelefoner og et videokamera. Etterpå gikk de inn på rommet til de to fastbundne døtrene og begynte å kle av dem.

- Da måtte jeg gjøre noe. Jeg lurte dem til å tro at jeg ventet en politipatrulje som skulle spise frokost hos oss. Da fikk de panikk og skyndte seg med å dra, sier Parsons.

Skuddveksling i gata

I hele dag har intervjuene med ham gått på filippinsk tv og radio. Skuespilleren som også har vært politiagent og kampsport-ekspert, viste seg å være en actionhelt på ordentlig da ransmennene prøvde å skade hans nærmeste. Hushjelpa som ikke var skikkelig fastbundet, kom seg løs og løsnet tauene til Parsons.

- Jeg løp og hentet .45 kaliber-pistolen min og la på sprang etter mennene. De hadde gått om bord i et kollektivt kjøretøy som de hadde kapret. Vi skjøt mot hverandre, og kulene haglet mot meg, forteller action-helten som også var sanger i Hagibis - et band tuftet over samme lest som The Village People.

- Jeg søkte dekning bak en lyktestolpe som ble helt gjennomhullet av skuddene fra ranerne. Det kunne jeg ikke la meg affisere av for det var uansett ikke opp til meg hvordan dette skulle gå.

Den skuddsikre skuespilleren plantet i kule i hodet på to av mennene. Den ene døde.

- Jeg konsentrerte meg om å nøytralisere mennene fordi jeg visste at de kom til å skade andre. Jeg var sint og i en veldig vanskelig situasjon som jeg ikke visste om jeg ville komme levende fra. Det var leve eller la dø, sier 44-åringen.

Mens tre kom seg unna, tok han opp kampen med sistemann. Akkurat da gikk han tom for kuler, men det gjorde heldigvis motstanderen også. Så de begynte å slå løs på hverandre med pistolskjeftene, melder nyhetsbyrået AP.

Hard mot filmskurkene

- Han hadde en kniv, men jeg klarte å rive den ut av handa hans. Så skar jeg over strupen på ham, forteller Parsons.

Politiet avhører nå hushjelpen og familien hans for å få klarhet i hva som skjedde da de to ransmennene ble drept. Skytinga og oppstyret fikk naboene til å tro at actionhelten var i gang med en ny filminnspilling - helt til de skjønte at det var ekte blod som fløt i gatene. Politiet tror det var en fryktet ransgjeng som ble overmannet av B-filmhelten.

- For noen dager siden hadde vi et nøyaktig likedan innbrudd i byen. Da var de også seks menn, sier politisjef Cipriano Querol i bydelen Marikina utenfor Manila.

Det er tre år siden sist Sonny Parsons spilte inn film, men etter dagens heltedåd burde tilbudene stå i kø. Spesialiteten hans var alltid å spille helten som bekjemper kriminelle.

<B>ACTION-HELT I SANDALER: Sonny Parsons (til høyre) kikker på et av ofrene sine fra den fryktede "Akyat Bahay"-gjengen i Markina City. Politisjefen sier at filmstjerna skal hedres med et diplom for heltedåden.