Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Actionskuespiller er Russlands nye spesialutsending til USA

Skuespilleren Steven Seagal, som i 2016 ble russisk statsborger, er utpekt som landets nye spesialutsending til USA. Han skal jobbe med humanitære spørsmål.

RUSSISK SPESIALUTSENDING: Filmstjerna Steven Seagal er utpoekt som Russlands nye spesialutsending til USA. Foto: AP Photo / Czarek Sokolowski / NTB scanpix
RUSSISK SPESIALUTSENDING: Filmstjerna Steven Seagal er utpoekt som Russlands nye spesialutsending til USA. Foto: AP Photo / Czarek Sokolowski / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske myndigheter skriver at Seagals fremste oppgave blir «å styrke de humanitære relasjonene mellom USA og Russland, inkludert samarbeidet innen kultur, kunst, utdanningsutveksling og mer».

Han vil ikke få betalt for jobben, opplyser de videre.

Seagal er født amerikansk og anses å være en god venn av Russlands president Vladimir Putin. Etter hyppige besøk i Serbia og Russland over flere år fikk han i 2016 innvilget både serbisk og russisk statsborgerskap.

66-åringen har bekledd mange roller, deriblant visesheriff, musiker, forfatter, filmprodusent og kampsportutøver, men er mest kjent for actionfilmene han spilte i på 1980- og 1990-tallet.

Hans interesse for kampsporten MMA skal ha vært årsaken til at han og Putin, som også har en uttalt interesse for kampsport, møttes.

Da Russland annekterte Krim i 2014, kalte Seagal sin venn Putin «en av vår tids største ledere». Han opptrådte med sitt bluesband på halvøya noen måneder senere.

Seagal ble under fotball-VM i Russland denne sommeren sett sammen med Putin på tribunen.

(NTB)