PÅ FACEBOOK: Etter å ha "planket", legger medlemmene ut bilde av seg selv på denne Facebook-gruppa. I dag døde en 20 år gammel gutt da han falt ned fra 7. etasje etter et plankeforsøk på sin balkong.
PÅ FACEBOOK: Etter å ha "planket", legger medlemmene ut bilde av seg selv på denne Facebook-gruppa. I dag døde en 20 år gammel gutt da han falt ned fra 7. etasje etter et plankeforsøk på sin balkong.Vis mer

Acton Beale (20) ble Facebook-trendens første dødsoffer

Politiet frykter Facebook-medlemmene vil overgå hverandre med farlige stunt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den nye trenden som har fått navnet planking, går ut på å legge seg flat på merkelige plasser, for deretter å ta bilde av det og poste det på Facebook, eller andre sosiale medier.

Stedene man planker på er ofte farlige - det kan være på togspor, i heiser, på brannhydranter, motorsykler og andre gjenstander. 

Den merkelige trenden som startet i Australia, ser ut til å bli stadig mer populær. Medlemstallet på Facebook-siden «Planking Australia»  skyter til værs, til tross for at plankerne i dag fikk sitt første dødsoffer.

Dødsoffer - I morges så vi en ung mann som tok denne aktiviteten et skritt videre og forsøkte å planke på en balkong. Dessverre falt han i døden, sier politisjef Ross Barnett till Brisbane Times.

20 år gamle Acton Beale fra Brisbane falt ned fra 7 etasje etter å ha forsøkt å planke på rekkverket på sin balkong.

Redningsmannskaper arbeidet på stedet i mer enn 20 minutter, men Actons liv var ikke til å redde, og politiet frykter nå at flere vil miste livet som følge av aktiviteten.

På Facebook er det allerede opprettet en minneside for 20-åringen.

Ekstremsport - Det er dette vi har fryktet, sier Barnett, og legger til at han også er bekymret for at flere kan skade seg fordi plankerne forsøker å overgå hverandre ved å gjøre det i stadig farligere posisjoner for å få det beste bildet.

En av Facebook-gruppas medlemmer, Jai Brooks skriver i dag følgende:

- Noen døde etter å ha forsøkt planking. Det bekrefter at dette er en ekstremsport.

Flere av plankerne som har blitt avbildet og postet på Facebook-gruppa er barn.

- Planking bør være for folk som er edru og over 15 år. Å se noen svinge barn fra balkongen som MJ er ikke noe kult, skriver Danielle AndScott.

PLANKING: Planking går ut på å legge seg flatt på magen med armene mot kroppen på uvanlige og noen ganger farlige steder. Man tar bilde av situasjonen og deler det gjennom sosiale medier.
PLANKING: Planking går ut på å legge seg flatt på magen med armene mot kroppen på uvanlige og noen ganger farlige steder. Man tar bilde av situasjonen og deler det gjennom sosiale medier. Vis mer