Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Acton Beale (20) ble Facebook-trendens første dødsoffer

Politiet frykter Facebook-medlemmene vil overgå hverandre med farlige stunt.

PÅ FACEBOOK: Etter å ha "planket", legger medlemmene ut bilde av seg selv på denne Facebook-gruppa. I dag døde en 20 år gammel gutt da han falt ned fra 7. etasje etter et plankeforsøk på sin balkong.
PÅ FACEBOOK: Etter å ha "planket", legger medlemmene ut bilde av seg selv på denne Facebook-gruppa. I dag døde en 20 år gammel gutt da han falt ned fra 7. etasje etter et plankeforsøk på sin balkong. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den nye trenden som har fått navnet planking, går ut på å legge seg flat på merkelige plasser, for deretter å ta bilde av det og poste det på Facebook, eller andre sosiale medier.

Stedene man planker på er ofte farlige - det kan være på togspor, i heiser, på brannhydranter, motorsykler og andre gjenstander. 

Den merkelige trenden som startet i Australia, ser ut til å bli stadig mer populær. Medlemstallet på Facebook-siden «Planking Australia»  skyter til værs, til tross for at plankerne i dag fikk sitt første dødsoffer.

Dødsoffer - I morges så vi en ung mann som tok denne aktiviteten et skritt videre og forsøkte å planke på en balkong. Dessverre falt han i døden, sier politisjef Ross Barnett till Brisbane Times.

20 år gamle Acton Beale fra Brisbane falt ned fra 7 etasje etter å ha forsøkt å planke på rekkverket på sin balkong.

Redningsmannskaper arbeidet på stedet i mer enn 20 minutter, men Actons liv var ikke til å redde, og politiet frykter nå at flere vil miste livet som følge av aktiviteten.

På Facebook er det allerede opprettet en minneside for 20-åringen.

Ekstremsport - Det er dette vi har fryktet, sier Barnett, og legger til at han også er bekymret for at flere kan skade seg fordi plankerne forsøker å overgå hverandre ved å gjøre det i stadig farligere posisjoner for å få det beste bildet.

En av Facebook-gruppas medlemmer, Jai Brooks skriver i dag følgende:

- Noen døde etter å ha forsøkt planking. Det bekrefter at dette er en ekstremsport.

Flere av plankerne som har blitt avbildet og postet på Facebook-gruppa er barn.

- Planking bør være for folk som er edru og over 15 år. Å se noen svinge barn fra balkongen som MJ er ikke noe kult, skriver Danielle AndScott.

PLANKING: Planking går ut på å legge seg flatt på magen med armene mot kroppen på uvanlige og noen ganger farlige steder. Man tar bilde av situasjonen og deler det gjennom sosiale medier.
PLANKING: Planking går ut på å legge seg flatt på magen med armene mot kroppen på uvanlige og noen ganger farlige steder. Man tar bilde av situasjonen og deler det gjennom sosiale medier. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media