Adam (22): - Spill er verre enn narkotika

- Folk blir avhengige, får økonomiske problemer og går til grunne. Spillautomatene er verre enn narkotika, sier Adam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet traff servitøren Adam da vi tok en liten spillerunde i går kveld.

Vi snakket med spillere på Gunerius, Steen & Strøm og på en spillebule i Oslo sentrum. Av alle vi traff var bare én uenig med kulturministerens forslag om å plassere automatene i egne spillehaller.

De aller fleste vi traff, støtter Valgerds forslag om å opprette egne spillehaller - både unge og eldre av begge kjønn.

Folk som selv spiller, sier de er lei av å møte fristelsen på kjøpesentre. De fleste vil være anonyme og tillater ikke at vi fotograferer. Men den unge servitøren har sett seg skikkelig lei av uvesenet.

- Jeg kjenner folk som er blitt skilt på grunn av spillegalskap på automater. Alle pengene er gått til spill, og unger har ikke fått mat. Folk blir gærne i hodet av disse maskinene, sier han.

- Jeg har flere ganger hatt lyst til å ta kontakt med Røde Kors for å forklare dem hva som skjer. Automatene er overalt, til og med på kebabsjapper. Jeg håper virkelig politikerne støtter Valgerd og får de m fjernet, sier den ivrige, unge mannen.

Folk vi møtte på vår lille runde, er bekymret, ikke for seg selv, men for hverandre. De unge vil ha automatene fjernet av hensyn til de eldre, mens de eldre mener ungdom bør skjermes for ikke å bli hekta.

Ingen var villige til å si hvor mye de spiller for.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer