Adam (27) skal ha filmet at draps­mannen fikk sparken. I går ble han drept

Snakket til offeret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag ettermiddag norsk tid ble de to journalistene Alison Parker (24) og Adam Ward (27) skutt og drept på direktesendt TV av det som skal være deres tidligere kollega Vester Lee Flanagan.

Drapsmannen lastet så opp en video av drapet på Facebook, før han selv døde av skadene han påførte seg da han ble konfrontert av politiet på en motorvei i området.

Henvendte seg til offeret New York Times har fått tilgang på en rekke dokumenter som forteller om det korte og turbulente ansettelsesforholdet Flanagan hadde i TV-kanalen WDBJ fra mars 2012 til februar 2013, og også detaljer knyttet til dagen han fikk sparken.

Politiet måtte komme og hente ham i redaksjonslokalene, og idet han ble fjernet filmet Adam Ward, som i går mistet livet, hele opptrinnet.

Flanagan skal så på et tidspunkt ha henvendt seg direkte til 27-åringen og sagt at han måtte «kvitte seg med den store magen».

Han skal også ha gitt et trekors til en av sjefene og sagt «dette trenger du».

Rasismeanklager Sheriffen i Franklin county, Bill Overton, bekreftet på en pressekonferanse onsdag kveld at Flanagan ble bekreftet død på sykehus rundt 19.30, som følge av et selvpåført skudd.

Flanagan ble pågrepet da politiet oppdaget bilens hans. Etter en politijakt kjørte Flanagan av veien.

Tidligere på dagen hadde drapsmannen lagt ut en video av drapene i sosiale medier. Der kom han også med rasismeanklager mot den 24 år gamle journalisten Alison Parker, som var et av ofrene for drapene som ble begått på direktesendt TV.

På Twitter skrev han også at han var sint fordi hun fikk jobb etter rasismeanklagene.

Søksmål Også dette framkommer i dokumentene New York Times har fått tilgang til da Flanagan i mai i fjor gikk til søksmål mot kanalen for det han mente var «utilgivelig og avskyelig oppførsel».

Han krevde videre at historien hans skulle bli hørt av en jury bare bestående av afroamerikanske kvinner.

Søksmålet ble avvist senere samme år av en dommer som konkluderte med at saken hadde blitt behandlet på en tilfredsstillende måte.

Flanagan uttrykte lignende plager i et søksmål for 15 år siden mot kanalen WTWC-TV, en av en rekke tidligere arbeidsgivere. I søksmålet i Florida hevdet han at produsenten hadde kalt ham en ape, og han anklaget en overordnet for å stemple afroamerikanere som late.

TOK SITT EGET LIV: ester Lee Flanagan tok sitt eget liv da han ble konfrontert av politiet i etterkant av dobbeltdrapet. Foto: WDBJ-TV via AP / NTB Scanpix
TOK SITT EGET LIV: ester Lee Flanagan tok sitt eget liv da han ble konfrontert av politiet i etterkant av dobbeltdrapet. Foto: WDBJ-TV via AP / NTB Scanpix Vis mer