Adam (36) raste 305 meter ned fra fjelltopp i vill fart

Redningsmannskap trodde ikke de ville finne ham i live.

LURTE DØDEN: Turkamerater og redningsfolk hadde ikke ventet at Adam Potter fra Glasgow skulle bli funnet i live, etter at han falt 305 meter ned fra en fjelltopp i Skottland. Foto: AP/Danny Lawson/PA
LURTE DØDEN: Turkamerater og redningsfolk hadde ikke ventet at Adam Potter fra Glasgow skulle bli funnet i live, etter at han falt 305 meter ned fra en fjelltopp i Skottland. Foto: AP/Danny Lawson/PAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 36 år gamle Adam Potter hadde nådd toppen av 1094 meter høye Sgurr Choinnich Mor i Skottland da han mistet fotfestet, melder Sky News.

Redningsmannskap fryktet at klatreren fra Glasgow var død, men fant ham stående mens han leste et kart.

Potter hviler nå ut på sykehus i Glasgow, etter at han raste 305 meter ned fra den bratte fjelltoppen. Han slapp fra den ville ferden med kutt- og skrubbskader, samt en ubetydelig skade i brystet.

- Slag i slag - Da jeg mistet fotfestet, kom jeg raskt opp i en rasende fart. Jeg klarte ikke å sakke farten, fordi jeg ble kastet over kanten på en klippe. Deretter forsøkte jeg å bremse farten med føtter, hender og turstaven min, men ble kastet over kanten på en ny klippe. Slik gikk det slag i slag, sier Adam Potter ifølge Sky News.

Potter var sammen med ei gruppe klatrekamerater da ulykken inntraff. Et Sea King-helikopter fra marinen trente i området og fløy til åstedet for å bistå.

- Jeg snakket med helikopterfolkene i morges. De sa at tre av klippekantene jeg ble kastet over var rundt 30 meter høye. Så jeg var temmelig heldig, sier 36-åringen.

Løytnant Tim Barker forteller at de fikk øye på en mann stående i bunnen av fjellet.

- Helt utrolig - Helt ærlig, trodde vi ikke at det kunne være ham. Det syntes umulig, sier Barker.

Helikoptere fortsatte oppover i fjellet, og de fikk øye på deler av mannens utstyr som han hadde mistet på vei ned.

- Det er helt utrolig. Han må nesten ha flydd over klippene, sier løytnanten.

En sykepleier ble heist ned for å undersøke Potter som «skalv av det følelsesmessige sjokket og lettelsen over å være i live».

- Han er heldig som er i live. Det er vanskelig å tro på at noen kan falle så langt i dette terrenget og fremdeles klare å stå på to bein, sier Tim Barker.