TRAGEDIE: Det er stor kontast mellom følelser utenfor Sandy Hook Elemenary School. Mange er i dyp sorg for å ha mistet sin sønn eller datter, og noen er glade for at de fant barna sine i live etter skolemassakren i Connecticut. Foto: AFP / DON EMMERT
TRAGEDIE: Det er stor kontast mellom følelser utenfor Sandy Hook Elemenary School. Mange er i dyp sorg for å ha mistet sin sønn eller datter, og noen er glade for at de fant barna sine i live etter skolemassakren i Connecticut. Foto: AFP / DON EMMERTVis mer

Adam brukte bare minutter på den grufulle skolemassakren

Oppsiktsvekkende opplysninger fra politiets lydlogg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sjokkmeldingen om skolemassakren ved Sandy Hook Elementary School i Connecticut spredte seg som ild i tørt gress. Foreldre strømmet til skolen i panikk etter at over 100 skudd ble fyrt av inne på skolen. 20 barn og seks voksne ble skutt og drept av Adam Lanza, som tok sitt eget liv etter massakren.

Ifølge politiets lydlogg brukte Lanza bare noen få minutter på å utføre massakren. Den første meldingen kom over politiradioen klokken 09.46 lokal tid, melder New York Post.

«Jeg ser flere lik her. Trenger ambulanse», er meldingen som kom inn klokken 09.46.

Sorg og glede Både glede og fortvilelse syntes på ansiktene til foreldrene. Noen var overlykkelig for å se sine barn i live, andre var knust over at deres sønn eller datter aldri kom.

De foreldrene som aldri fikk øye på sine barn samlet seg ved Sandy Hook Volunteer Fire and Rescue station house rett ved skolen, der de ventet på å få høre om deres barn hadde blitt drept i skolemassakren, ifølge The New York Times.

- Det er sykt at noe som dette kan skje på en barneskole, sier Sean Murrey, faren til Brendan (9) som går i fjerde klasse på skolen.

Da foreldrene fikk vite om skytingen kjørte de til skolen med en gang, til tross for advarsler på nyhetene.

Sønnen sto og ventet på dem da de kom fram til skolen.

Skudd på skudd
De som overlevde skytedramaet var vitne til at en vanlig skolehverdag ble forvandlet til et kaos. Etter lyden av flere skudd, hyl og skrik låste lærerne dørene og gjemte elevene i skap og under pulter. Flere samlet seg i en krok i klasserommet.

- Jeg hørte skudd på skudd, sier Laura Feinstein, lærer ved Sandy Hooke Elementary School.

Brendan Murray (9) var i gymsalen sammen med resten av fjerdeklassen han gikk i.

- Vi trodde det var noen som slo noe ned. Så hørte vi roping og skudd. Vi hørte mange skudd, sier Murray.

Han hørte folk skrike «ikke skyt!» og klassen løp og gjemte seg i skapet i gymsalen.

Flere brukte skap som gjemmested da skuddene kom. Mens skuddene ble avfyrt rett utenfor gjemte 18 fjerdeklassinger seg i et skap sammen med bibliotekaren. Fra skapet kunne de ikke se hva som skjedde. De kunne bare høre.

Skytingen stopper Etter et kvarter med stillhet sitter forstatt lærerne helt stille på sine gjemmesteder sammen med elevene. En stemme høres fra høyttalersystemet på skolen: «Det er ok. Nå er det trygt».

Elever og lærere begynner å løpe ut av skolen. Politiet var på stedet og sikret ved hver dør. Helikoptre svermet over skolen. Inne i biblioteket ventet elevene i 45 minutter før et SWAT-team evakuerte dem.

- Noen kom og sa vi skulle løpe nedover i gangen. Det var mange mennesker som gråt og skrek, sier Murrey som gjemte seg i gymsalen.

Barna måtte gå forbi blodbadet av menneskelik på vei ut av skolegården.

- Politiet sa vi skulle lukke øynene og holde hverandre i hendene, sier Vanessa Bajralju (9)

Adam brukte bare minutter på den grufulle skolemassakren