Konflikten på Filippinene:

Adam skulle jakte selv­erklærte IS-soldater - nå lever han med en kule i halsen

- Det går greit med meg.

SKUTT: Adam Harvey har selv delt røngtenbildet som ble tatt etter at han ble skutt i nakken under en reportasjetur på Filippinene. Foto: Adam Harvey / AP / NTB Scanpix
SKUTT: Adam Harvey har selv delt røngtenbildet som ble tatt etter at han ble skutt i nakken under en reportasjetur på Filippinene. Foto: Adam Harvey / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Journalisten Adam Harvey ble skutt i nakken da han skulle dekke de harde kampene som pågår sør på Filippinene denne uka. Kula sitter fortsatt fast i halsen, men utrolig nok slapp Harvey unna hendelsen uten livstruende skader, skriver The Guardian.

Harvey har selv delt røntgenbildet som viser at kula sitter fast i halsen, sammen med en melding der han bekrefter at han har hatt griseflaks:

- Takk alle sammen. Det går greit med meg. Kula er fortsatt i halsen min, men den bomma på alt det viktige, skriver Harvey i en Twitter-melding.

Hendelsen fant sted i den filippinske byen Marawi, som har blitt utpekt som et av de viktigste tilholdsstedene til ekstremistgrupper - som har sverget troskap til IS - den siste måneden.

CNN melder at Harvey mottok behandling ved Amai Pakpak-sykehuset, skriver avisa.

- Det ser bokstavelig talt ut som om jeg har blitt truffet av en cricket-ball. Jeg må gå nå, men jeg er OK, sier han i en video som ble delt på Facebook, men siden er fjernet, ifølge The Guardian.

Flere hundre drept

Harvey, som er ABC Australias Indonesia-korrespondent, ble sendt til Filippinene for å dekke de pågående kampene mellom regjeringsstyrker og selverklærte IS-soldater i de militante islamistiske gruppene Abu Sayyaf og Maute.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer