Addison (17) bitt av hai - mister beinet

«Det er noe som ikke stemmer.»

VED GODT MOT: Addison Bethea (17) på sykehuset i Tallahassee, sammen med broren Rhett Whillingham. Foto: Tallahassee Memorial
VED GODT MOT: Addison Bethea (17) på sykehuset i Tallahassee, sammen med broren Rhett Whillingham. Foto: Tallahassee Memorial Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

17-årige Addison Bethea svømte i grunt vann og samlet kamskjell på nordvest i Florida før helga, da hun plutselig kjente noe som låste seg rundt det ene beinet.

- «Det er noe som ikke stemmer», tenkte jeg. Og så kikket jeg ned og så en svær hai, forteller Addison til «Good Morning America» på kanalen ABC.

Reddet av broren

17-åringen ble bitt to ganger av den svære haien. Hun ble reddet av broren Rhett Willingham, som dro henne unna og sparket haien bort, skriver faren Shate Bethea på Facebook.

Ifølge sheriffen i Taylor fylke ble Addison bitt av en hai av ubestemt type, på ca. tre meter.

17-åringen ble fraktet til sykehuset Tallahassee Memorial noen mil unna. Der kjempet legene for å gjenopprette blodgjennomstrømningen i beinet, men:

KAMP: Det ble en dramatisk kamp om fisken til denne mannen i kajakk. Video: KameraOne Vis mer

- Hun har pådratt seg ødeleggende skader i den øvre delen av beinet, og har blant annet mistet quadriceps [den store muskelen på forsida av låret]. Bittet forårsaket også omfattende skader på nervene og blodårene, skriver sykehuset på Facebook.

- Det beste utfallet

Legene ser seg nødt til å amputere beinet like over kneet. Inngrepet skal foretas tirsdag.

- Dette er det beste utfallet for Addison, og det beste alternativet for å bringe henne tilbake til et så normalt liv som mulig, sier moren, Michelle Murphy.

Antallet haiangrep globalt har økt fra 2020 til 2021, ifølge Florida Museum of Natural History's International Shark Attack File. Dette skyldes trolig for en stor del at coronarestriksjoene var strengere i 2020 enn året etter.

Florida har flest uprovoserte haiangrep - ikke bare i USA, men i hele verden, med hele 28 av 73 angrep registrert i delstaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer