Adecco helse-sjefen går av

- Det ble kommunisert til ansatte i Adecco i dag kl 9 at Bård Kristiansen har fratrådt sin stilling som direktør for Adecco Helse, sier kommunikasjonssjefen.

-YDMYKE: Møte i dag på Ammerudlunden sykehjem mellom de ansatte, Aecco Helse, Oslo kommune og fagforbundet.  Per Egil Johansen i fagforbundet (f.v) mener Nina Aass og Lasse Kirkeberg i Adecco virket ydmyke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
-YDMYKE: Møte i dag på Ammerudlunden sykehjem mellom de ansatte, Aecco Helse, Oslo kommune og fagforbundet. Per Egil Johansen i fagforbundet (f.v) mener Nina Aass og Lasse Kirkeberg i Adecco virket ydmyke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før det ble kjent at direktør for Adecco Helse, Bård Kristiansen gikk av, uttale arbeiderpartiets arbeids- og sosialpolitisk talsperson, Anette Trettebergstuen at det var på tide at Kristiansen gikk av for at firmaet skulle ha noe som helst troverdighet igjen.

- Det er ikke rart man driver billig når sykepleierne sover i et bomberom, jobber 84 timer uten overtid og nå ikke en gang får utbetalt de feriepengene og pensjonene de har lovmessig rett til. Det er helt uhyrlig og jeg håper folk ser denne konsekvensen av Høyre og Fremskrittspartiets politikk, sier hun.

Nå har hennes bønn blitt hørt.

- Bård Kristiansen har fratrådt sin stilling som direktør for Adecco Helse. Det ble kommunisert til ansatte i Adecco i dag kl 9, sier Anne-Stine Talseth, kommunikasjonssjef i Adecco.

- Vi er i gang med en fullstendig revisjon av våre sykehjem, både av en intern arbeidsgruppe og eksternt revisjonsfirma. Vi er i ferd med å gjennomgå alle forhold ved sykehjemmene, deriblant arbeidstidsbestemmelser, lønn og pensjon.

- Alle eventuelle avvik vil bli rettet fortløpende.  Inntil det arbeidet er fullført, ber jeg om forståelse for at jeg ikke kan gå i detaljer. Vi erkjenner at det har forekommet brudd på arbeidsmiljøloven, og det er alvorlig og beklagelig, sier hun.

- Adecco har løyet Rundt klokka 11 i dag innkalte de nye eierene i Oslo kommune til møte med Adecco Helse, fagforbundet og de ansatte ved Ammerudlunden sykehjem for å tegne en foreløpig oversikt over hva som skjer med driften framover.

Per Egil Johansen, nestleder i Fagforbundet i Sykehjemesetaten var tilstede under møtet. Han er bekymret for hvordan de ansatte på Ammerudlunden i varetas, og slår fast at byrådet fortsatt har mye å rydde opp i.

- Byrådet i Oslo har tatt en delvis riktig beslutning ved å si opp kontrakten med Adecco Helse AS for drift av Ammerudlunden sykehjem, men jeg mener det er beklagelig at byrådet velger og la Omsorg Oslo KF overta driften. Dette er ikke en permanent løsning, men en løsning på kort sikt før sykehjemmet konkurranseutsettes på nytt, og som verken gir ro eller trygghet blant de ansatte og beboerene på hjemmet, sier han.

-  Sykehjemsetaten burde overtatt driften for å sikre ro blant de ansatte slik at disse kan sette alle ressurser inn på og sikre kvaliteten på tilbudet til beboerne, sier han, og legger til at han mener også Adeccos avtale med Midtåsenhjemmet bør sies opp.

- Adecco Helse har løyet til Oslo kommune, løyet i media, dette er ikke forenelig med den tilliten som er nødvendig, sier han.

- Fikk ingen beklagelse Han mener møtet i dag ikke ga noe som helst svar.

- De ansatte fikk ingen beklagelse fra Adecco, og da de stilte spørsmål, fikk de heller ingen klare svar fra verken Omsorg Oslo KF eller Adecco Helse. Det er beklagelig, sier han.

Pengene Adecco Helse nå skylder sine ansatte, er det ingen som vet hvor har blitt av, og Johansen sier de ansatte heller ikke fikk noen løfter om tilbakebetaling.

I dag fikk Ammerudlundens ansatte en frist om reservasjon, som vil si at de har 14 dager på å bestemme om de vil bli med over til å jobbe for Oslo Omsorg KF, eller om de fortsatt vil ha Adecco Helse som arbeidsgiver. Johansen er ikke i tvil om hva de ansatte vil velge.

-  De ansattes tillit til Adecco er allerede tynnslitt, og de ga i dag uttrykk for at de vil ha en arbeidsgiver som følger loven, og at de vil velge å gå over til kommunal drift.

- Vi vil følge loven Akkurat det gleder Jane Bredby, direktør i Oslo Omsorg KF, som kan love lovlige kontrakter, og bedre arbeidsforhold.

- Akkurat nå tar vi en dag om gangen fram til 14. mars, da vil sykehjemmet konkurranseutsettes, og det er vanskelig å si hvem som vil ha den permanente driften av Ammerudlunden, sier Bredby.

- Vi vil i hvertfall følge loven. Det er vanskelig å forstå hvordan Oslo kommune kan ha tillatt at et sykehjem har blitt drevet på en aslik måte, men vi ser at på tross av uryddige arbeidsforhold, har de ansatte gjort en god jobb, sier hun.

GÅR AV: Direktør for Adecco Helse, Bård Kristiansen. Pressefoto
GÅR AV: Direktør for Adecco Helse, Bård Kristiansen. Pressefoto Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer