Adecco varsler hoderulling i Norge

Det gjør Adecco-ledelsen i Sveits det klart i dag.

- MÅ GÅ: Konsernsjef for hele Adecco-gruppen på verdensbasis, Patrick De Maeseneire, sier at toppledelsen ikke kjente til saken, men at alle involverte må ggå. Foto: Adecco
- MÅ GÅ: Konsernsjef for hele Adecco-gruppen på verdensbasis, Patrick De Maeseneire, sier at toppledelsen ikke kjente til saken, men at alle involverte må ggå. Foto: AdeccoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Toppledelsen for Adecco i Sveits sier alle som har deltatt i eller visst om bruddene på arbeidsmiljøloven i Norge, får sparken, melder NRK.

- Vil la dem gå Konsernsjefen for Adeccogruppen på verdensbasis kunne på pressekonferansen for selskapets årsresultat opplyse at ingen som visste om dette vil bli skånet.

- Selvfølgelig har vi hørt om det, sir. Det er en uheldig ting. Vi anerkjenner at vi har bruttloven på den måten at vi ikke har betalt overtidstillegg til ansatte i helsefortak og sykehjem eid av det offentlige Vi skal etterbetale dette, sier konsernsjef sier Patrick De Maeseneire på lydklippet fra pressekonferansen.

- Vi anerkjenner problemet. Vår toppledelse kjente ikke til saken og de som var involverte og kjente til det vil vi la gå, sier han videre.

Hittil har direktør Bård Kristiansen i Adecco Helse gått av etter å ha erkjent at han hadde kjent til forholdene over lang tid.

Stortinget dropper Adecco De siste ukene har selskapet kommet under stadig sterkere press etter at lovstridige arbeidsforhold og underbetaling av ansatte er avdekket flere steder i landet.

Adecco Norge og andre bemanningsbyråer granskes over hele landet etter at Dagbladet og NRK avslørte henholdsvis underbetaling av renholdere, barnehageassistenter og lærervikarer og en rekke kritikkverdige forhold ved sykehjem i Oslo.

I dag ble det kjent at Stortinget dropper Adecco. Om åtte dager er det slutt på at Adecco får levere vikarer til de folkevalgtes kantiner, bestemte Stortingets presidentskap på et møte i det.

- Vi vil gå utenom Adecco i en ny anbudsprosess. de nye avtalen vil gjelde allerede fra 11. mars, sier stortingspresident Dag Terje Andersen til Dagbladet.

De vil gjennomføre videre undersøkelser og går gjennom lønns- og arbeidsvilkår for flere som har jobbet på Stortinget gjennom Adecco, får Dagbladet opplyst.

- Ikke bekymret På spørsmål fra NRK hva det vil ha å si for konsernets virksomhet i Norge at store kunder trekker seg og noen sier opp kontrakter, svarer toppledelsen at de ikke er bekymret.

— Når det gjelder driften vår i Norden har vi ikke økonomiske problemer. Oppdragene for det offentlige er bare en liten del av vår virksomhet, og hvis jeg ser på utviklingen uke for uke i Norge taper vi ikke penger i det hele tatt, sier De Maeseneire.

Dagbladet kommer med mer.