Adecco varsler pressekonferanse

Konserndirektøren Anders Øwre-Johnsen vil fortelle om arbeidsforhold i Adecco Helse.

BRØT: Oslo kommune brøt kontrakten med Adecco ved Ammerudtunet sykehjem. Her er beboer Helga Berntsen (92) og avdelingssykepleier Ludy Eala.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BRØT: Oslo kommune brøt kontrakten med Adecco ved Ammerudtunet sykehjem. Her er beboer Helga Berntsen (92) og avdelingssykepleier Ludy Eala. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Konsernsjef Anders Øwre-Johnsen vil redegjøre for Adeccos håndtering av forholdene som er avdekket i Adecco Helse og presentere detaljene for den eksterne granskningsgruppen, skriver Adeccos pressesjef Anne-Stine Talseth i en epost til Dagbladet.

Pressekonferansen starter 14:30, ifølge Talseth.

De siste ukene har selskapet kommet under stadig sterkere press etter at lovstridige arbeidsforhold og underbetaling av ansatte er avdekket flere steder i landet.

Adecco Norge og andre bemanningsbyråer granskes over hele landet etter at Dagbladet og NRK avslørte henholdsvis underbetaling av renholdere, barnehageassistenter og lærervikarer og en rekke kritikkverdige forhold ved sykehjem i Oslo.

I tillegg flyr stadig flere kontrakter ut vinduet, ettersom rådmenn og lokalpolitikere snur på hælen og vender tommelen ned for det tidligere velrenommerte selskapet.

Storkontroll i helse-Norge I kjølvannet av NRKs avsløring av ulovlig overtidsbruk ved flere Adecco-sykehjem i Oslo, gjennomføres det nå fullstendig gjennomgang av sin overtidsbruk blant helsepersonell ved nærmere hundre institusjoner og sykehus over hele landet.

- De regionale helseforetakene har bedt hvert helseforetak om en redegjørelse for vikarbruken, sin, sier personalsjef Hilde Christiansen i Helse Vest, til Dagbladet.

Christiansen har ansvaret for å koordinere arbeidet. Hun regner med at arbeidet er ferdig i løpet av neste uke. Den enkelte institusjonen får ansvaret for å følge eventuelle feil.

STILLER: Anders Øwre-Johnsen stiller til pressekonferansen. Foto: Adecco
STILLER: Anders Øwre-Johnsen stiller til pressekonferansen. Foto: Adecco Vis mer