Adelsmann dømt i Kenya

Uaktsomt drap på krypsskytter.

UAKTSOMT DRAP:  Thomas Cholmondeley, til venstre i bildet, ble i går dømt for drapet på en kenyansk mann. Rettssaken har skapt store debatter om rase og landeierskap i Kenya. (AP Photo/Karel Prinsloo)
UAKTSOMT DRAP: Thomas Cholmondeley, til venstre i bildet, ble i går dømt for drapet på en kenyansk mann. Rettssaken har skapt store debatter om rase og landeierskap i Kenya. (AP Photo/Karel Prinsloo) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Adelsmannen Thomas Gilbert Cholmondeley ble i kenyansk høyesterett i går dømt for uaktsomt drap på Robert Njoya, som var steinhugger og oppsynsmann.

Den aktuelle kvelden da drapet skjedde skal Njoya ha vært på Cholmondeleys ranch i Naivasha på ulovlig viltjakt. Njoya etterlot seg en kone og fire små barn.

Opprinnelig var tiltalen forsettlig drap, og en slik dom gir dødsstraff i Kenya. Imidlertid fant ikke dommeren det bevist at Cholmondeley hadde til hensikt å drepe Njoya.

Stor oppmerksomhetRettssaken har fått stor oppmerksomhet i Kenya fordi Cholmondeley, dersom han hadde blitt dømt for forsettlig drap, hadde vært den andre hvite mann i Kenyas historie som ble dømt for forsettlig drap på en svart mann. Den første og eneste gangen det skjedde var i 1960, da den engelske ingeniøren Peter Poole ble dømt for drapet på sin hushjelp Kamawe Musunge.

KolonialistCholmondeley tilhører den lille minoriteten av hvite familier som bor i Kenya, og kenyansk media omtaler ham som «Delameres slektning». Adelsmannen er oldebarnet til Lord Delamere, en av de mektigste og mest kjente britiske kolonialistene i Kenya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer