«Årets navn»

Aden om spekulasjoner rundt hennes troverdighet: - Dette er en ny måte å kneble folk på

Forfatteren og samfunnsdebattanten er nominert til «Årets navn» i Dagbladet for andre gang.

Trusler: Amal Aden har mottatt trusler for sitt engasjement i samfunnsdebatten i flere år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Trusler: Amal Aden har mottatt trusler for sitt engasjement i samfunnsdebatten i flere år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Forfatteren og foredragsholderen Amal Aden er en av de tolv nominerte til Dagbladets kåring «Årets navn». I løpet av året har hun vært en svært aktiv samfunnsdebattant og arbeidet for likestilling og ytringsfrihet.

Hvert år nominerer Dagbladet navn som har preget nyhetsbildet i løpet av året. Basert på lesernes stemmer er det Dagbladets redaktører som bestemmer hvem som stikker av med tittelen.

Stiller spørsmål

Den siste tiden har Utrop og Morgenbladet publisert artikler som stiller seg kritisk til Amal Adens påstander om at hun har vært utsatt for en rekke alvorlige trusler.

I en kommentar på sin Facebook-side har politiet i Oslo uttalt at de har hatt kontakt med Aden i lang tid, og har iverksatt flere sikkerhetstiltak rundt henne. Utrop spør også om truslene mot Aden ikke er sanne fordi de ikke er anmeldt.

- Vi vet at hun har mottatt trusler som ikke er anmeldt. Det betyr ikke at truslene ikke er reelle, skriver politiet i Oslo.

- Knebler folk

Til Dagbladet sier Aden at dette er en måte å kneble folk på for å forhindre samfunnsdebatt. Hun mener det er harde beskyldninger og ønsker bare å henvise til politiets uttalelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer