BYTTET SIDE:  Tidligere viseadmiral Jan Eirik Finseth er nå ansatt i en toppjobb hos den tyske våpengiganten Rheinmetall.

Foto: Stian Lysberg Solum/Forsvaret
BYTTET SIDE: Tidligere viseadmiral Jan Eirik Finseth er nå ansatt i en toppjobb hos den tyske våpengiganten Rheinmetall. Foto: Stian Lysberg Solum/ForsvaretVis mer

Admiral fikk toppjobb hos våpengigant

Viseadmiral Jan Eirik Finseth har fått toppjobb hos den tyske våpenprodusenten Rheinmetall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pensjonert viseadmiral Jan Eirik Finseth var i mange år en av de mektigste mennene i det norske forsvaret. Nå har han byttet side, og skal jobbe for den tyske våpengiganten Rheinmetall.

Finseth som i fjor var en av søkerne til stillingen som forsvarssjef etter general Harald Sunde sluttet i Forsvaret i fjor høst.

Taus admiral Han ønsker ikke å svare på spørsmål om sin nye jobb i det tyske våpenselskapet.

Han henviser til sine tidligere arbeidsgivere Forsvaret og Forsvarsdepartementet vedrørende karanteneregler.

Det eneste den tidligere viseadmiralen vil si, er at han ikke skal jobbe med salg av forsvarsmateriell til det norske forsvaret, men med «public security».

Dagbladet får opplyst at Finseth har fått jobb som senior vise president strategic development hos våpenprodusenten Rheinmetall.

- Spilleregler Departementsråd Erik Lund-Isaksen i Forsvarsdepartementet er orientert om Finseths nye lederstilling hos Rheinmetall.

- Jeg har personlig hatt samtaler med Jan Eirik Finseth før han sluttet om spilleregler i kontakten mellom Forsvaret, Forsvarsdepartementet og forsvarsindustrien, er kommentaren fra Lund-Isaksen.

Det er liten tvil om at Jan Eirik Finseth kan være en døråpner for den tyske våpenprodusenten i Norge.

Selv skriver Finseth på nettsida LinkedIn at han har vært konsernleder i Forsvaret, og hadde totalansvar for virksomhetens drift og utvikling. Og at han var ansvarlig for gjennomføringen av omstillingen i Forsvaret.

Finseth beskriver selv at han er meget fortrolig med politiske prosesser.