Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Admiralens bolig til salgs

HORTEN (Dagbladet): - Det er nesten litt trist å selge dette ærverdige huset. Her har det vært mange sprudlende hagefester, kan du tro, sier kommandørkaptein Carl Eskild Billington.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idylliske Karljohansvern i Horten er et av Sjøforsvarets mange anlegg som slankes og selges unna. Mannskapsbrakkene er solgt til et boligbyggelag, verkstedet til en lokal elektronikkbedrift. Nå er den gamle admiralsboligen klar for boligmarkedet.

- Vi rykker inn annonse nå i høst. Vi håper å få tre til fire millioner, sier Billington. Han er fungerende sjef for Østlandet Sjøforsvarsdistrikt.

Gamleadmiralen som sist bodde på Karljohansvern, Gunnar Rio, er pensjonert og bor i en blokkleilighet i Horten. Det tre etasjer høye og 700 kvadratmeter store huset har stått tomt de siste tre årene. Fasaden trenger maling og den store hagen må stelles.

- Riksantikvaren vil at huset skal bli som det er utvendig. Innvendig kan kjøperen gjøre som han vil, selv om jeg skulle ønske at noen av rommene ble tatt vare på. Her hadde blant annet kong Olav sitt eget soverom, som bare han brukte, forteller kommandørkaptein Billington.

Den gamle admiralen var glad i fester.

- Spesielt hadde han mange hagefester her. Alle byens viktigste borgere var invitert. Personlig synes jeg fortsatt at øverstkommanderende her på Karljohansvern burde ha bodd i huset. Statusen for å være offiser i Forsvaret er ikke som det var, sier Carl Eskild Billington Karljohansvern huser i dag befalsskolen for Sjøforsvaret. Eiendommen omfatter også en lekker badestrand.

- Jeg tror ikke vi kommer til å selge unna badestranda, selv om vi hadde fått en god pris, sier Billington.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media