Admiralsaken til politiet

Politimesteren i Hordaland overtar saken mot permittert forsvarsstopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forsvarsstaben oversender saken mot den permitterte kontreadmiralen Atle Torbjørn Karlsvik til politimesteren i Hordaland. Det opplyser generalløytnant Arne Bård Dahlhaug etter et møte i ettermiddag mellom Regjeringsadvokaten, Økokrim og ledelsen i Forsvarsstaben.

Kontreadmiral Karlsvik granskes av Forsvaret for økonomiske misligheter. Han ble permittert fra jobben onsdag, mindre enn to måneder etter at han var blitt utnevnt av den forrige forsvarsministeren Kristin Krohn Devold til sjef for fellesstaben i Forsvarsstaben.

Dahlhaug var meget ordknapp etter det halvannen time lange rådgivende møtet med Økokrim og Regjeringsadvokaten. -Forsvaret oversender saken til politimesteren i Hordaland for videre vurdering, var det eneste svaret en ordknapp generalløytnant Dahlhaug hadde på alle spørsmål om ettermiddagens møte.

Hordaland politikammer så i går på Karlsvik-saken på eget initiatiativ, men bestemte seg for å avvente dagens møte mellom Forsvarstaben, Økokrim og Regjeringsadvokaten. Og der fikk kontreadmiral Karlsviks arbeidsgiver de rådene som utløser at saken blir gransket også utenfor Forsvarets egne rekker.

Har fått beskjed

Forsvarsstabens pressetalsmann Geir Anda sier at politimesteren allerede er orientert om at han vil få saken på sitt bord.

-Politimesteren vil få samme materiale som Forsvaret selv her. Vi vil avklare med politiet hvordan vår egen gransking skjal foregå i forhold til politiets arbeid, seir Anda til Dagbladet.no.

Forsvarets gransking av kontreadmiral Karlsviks økonomiske disposisjoner dreier seg i hovedsak om hans forrige jobb   i det militære, som sjef for Sjøforsvarets skole og skolesenteret KNM "Tordenskjold".

Hans forsvarer Dag Steinfeld har gått kraftig ut mot Forsvarsstabens håndtering av saken mot Karlsvik. Forhåndsdømming, mener Steinfeld.