Ådne Søndrål dropper proffplaner

Ådne Søndrål har droppet alle proffplaner og bestemt seg for å satse videre mot nye OL-gull for Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har vært en tøff og vanskelig tid, men jeg har bestemt meg for å skrive under en ny kontrakt med Norges skøyteforbund og fortsette å gå for Norge. Nå skal jeg satse fram mot OL i 2002 der målet er å vinne to gull, sier Ådne Søndrål.

Han bestemte seg for å droppe alle proffplaner ved midnatt, og fortalte om sin beslutning på en pressekonferanse på Idrettens Hus i Oslo i ettermiddag.

Verdens beste 1500-meter-løper hadde konkrete tilbud fra profflag i Nederland, men valgte norske farger og rollen som fredsmegler i norsk skøytesport.

Kritikk

- Mye rart har skjedd, og det begynte å sprike i alle retninger. Jeg mener jeg har valgt den løsningen som kan samle skøyte-Norge. Hvis jeg kan bidra til å samle de som begynte å kaste stein på hverandre, så er det bra, sier Ådne Søndrål.

Han fikk mye kritikk da det ble kjent at han vurderte økonomisk lukrative profftilbud fra Nederland, og har den siste tiden også opplevd at et norsk proff-alternativ strandet mot løpernes og forbundets vilje.

- Jeg følte at dette ble et enormt press på meg, og jeg ble en kasteball i alle diskusjoner. Det har vært en tøff personlig belastning, og ikke alle som jeg trodde var mine venner har vist seg å være det, sier Ådne.

Trener med konkurrenten

Nå fortsetter han med Tom Erik Oxholm som personlig trener i et landslag som mangler hovedtrener etter at Geir Karlstad valgte å ikke fornye sin kontrakt. Og selv om det ikke ble proffkontrakt i Nederland, håper Ådne å bli enda bedre ved å trene sammen med sin venn og konkurrent Ids Potsma.

- Jeg og Ids har snakket veldig mye sammen om dette, og det samarbeidet jeg håper å få til med Ids vil kanskje overraske noen. Mulighetene for samarbeid er mange, sier Ådne.

- Når det gjelder trenere er det Tom Erik som er den viktigste for meg. Men nå skal vi jobbe sammen fram mot OL, og det viktigste nå er å skaffe de beste trenerne til landslaget, fortsetter Ådne.

I kveld reiser han på familieferie til Mexico, og i begynnelsen av mai starter den nye sesongen.

- Jeg hadde egentlig tenkt å si takk for meg etter forrige sesong, men jeg bestemte meg for å fortsette fordi det fremdeles er gøy å gå på skøyter. Nå er jeg veldig sliten og gleder meg til ferie, men jeg er motivert for å komme hjem og trene fram mot nytt OL.