ADOLF HITLER: Den indiske politikeren Adolf Lu Hitler-Marak (nr. to fra venstre), stiller til valg i delstaten Maghalaya i India. Han sier at han ikke har hatt problemer med navnet når han har vært ute og reist i blant annet Tyskland og USA. Foto: AFP PHOTO/ STR / NTB SCANPIX
ADOLF HITLER: Den indiske politikeren Adolf Lu Hitler-Marak (nr. to fra venstre), stiller til valg i delstaten Maghalaya i India. Han sier at han ikke har hatt problemer med navnet når han har vært ute og reist i blant annet Tyskland og USA. Foto: AFP PHOTO/ STR / NTB SCANPIXVis mer

Adolf Hitler stiller til valg i India

Det gjør også Frankenstein, Billykid og Field Marshal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Innbyggerne i den indiske delstaten Meghalaya er kjent for å ha en spesiell fascinasjon for spesielle, og noen ganger kontroversielle navn.

Og stemmeseddelen for delstatsvalget på søndag beviser dette, ifølge nyhetsbyrået AP.

Billykid og Field Marshal Blant de 345 navnene innbyggerne kan stemme på er Frankenstein Momin, Billykid Sangma, Field Marshal Mawphniang and Romeo Rani.

Noen satser på politisk suksess ved å ta navn som minner om amerikanske presidenter. På seddelen finner du også Kenedy Marak, Kennedy Cornelius Khyriem og Jhim Carter Sangma.

Men det mest kontroversielle navnet er for mange Adolf Hitler.

Hitler er en 54 år gammel trebarnsfar, som tidligere har vunnet tre delstatsvalg. Ifølge AP har det vært lite debatt om at han er oppkalt etter en tidligere nazi-diktator.

Mellomnavn Hans far jobbet med den britiske hæren, men han klarte likevel å få en såpass stor fascinasjon for Storbritannias erkefiende at han oppkalte sin sønn etter den tyske rikskansleren.

- Jeg er klar over at Adolf Hitler på et tidspunkt var den mest forhatte personen på jorda, men min far la til mellomnavnet Lu, mitt navn er Adolf Lu Hitler, slik er jeg annerledes, sier Hitler til AP.

Han bor i den lille landsbyen Mansingre, 200 kilometer vest for Gauhati.

Reiste til Tyskland Hitler forteller at hans navn ikke har hindret ham i å reise. Han har blant annet vært i USA og Tyskland.

- Jeg har aldri hatt problemer med å få visum, men jeg har blitt spurt hvorfor jeg har et slikt navn. Jeg svarte at jeg ikke var involvert da mitt navn ble bestemt, sier Hitler.

Musfika Haq, som jobber som lærer i Shillong, hovedstaden i Meghalaya, forteller at slike navn er vanlige i delstaden.

- Foreldre blir tydeligvis fascinert av navnene til kjente eller gode ledere, men er trolig ikke klar over at noen av navnene, som Hitler, er meget kontroversielle, sier han til AP.