Adoptert bort ved en feil

TRONDHEIM/ASKIM (Dagbladet): - Jer er så lettet, sier Lene Lervik (26) fra Trondheim. Tirsdag fikk hun kontakt med sin biologiske familie fra Sør-Korea for første gang siden hum mot familiens vilje ble bortadoptert til Norge i 1980.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Takket være innsatsen til Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund får hun nå møte menneskene hun har tenkt på hver dag siden. Alle sammen bor i Las Vegas.

1979, Seoul i Sør-Korea: Leiligheten til Lee Sam Do (61) nede ved sjøen er trang og fattigslig. 61-åringen er sliten. Hun har aleneansvaret for barnebarna, søstrene Lee Mi Ok (4) og Lee Mi Tong (7 måneder). Moren til jentene pakket bare sakene sine og forsvant. Faren - Lee Sam Dos ene sønn - sliter hardt for å klare seg i hovedstaden. Det er meningen at Lee Sam Dos andre sønn - som avtjener militærtjenesten ved det koreanske marinekorpsets hovedkvarter i Pohang - skal adoptere begge jentene så snart han dimitteres. Men bestemor klarer ikke mer. Hun går med jentene til et av byens barnehjem. Men presiserer at de bare skal være der midlertidig til soldatsønnen kommer hjem for godt. Om et drøyt år. Bestemors tunge valg endret småjentenes liv for alltid.

2. mars i år, Las Vegas i Nevada, USA:

- Vær så snill og hjelp meg! Du må gjøre meg en tjeneste og prøve å finne niesen min i Norge, ber Andrew Lee (43) så pent han kan. Det er Dag Jacobsen (46) han henvender seg til. Jacobsen er i byen som lagleder for den norske taekwondotroppen på ti utøvere. De skal delta i kjempestevnet US Open. Med seg i troppen har han blant andre Trude Gundersen, jenta som vant OL-sølv i den koreanske nasjonalsporten i Sydney i fjor. De landet i Las Vegas 24. februar. Nå er stevnet inne i dag to. Det spraker i høyttaleren. Stevnespeaker melder:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer