Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

MISBRUKT:

Adoptivmora mishandlet og sperret inne sju funksjonshemmede barn

Nå er adoptivmora og en mann fengslet. 

«FORFERDELIG»: På et rom i Richmond, Texas, ble syv barn låst inne av adoptivmora si og en mann som bodde der. De ble også innelåst i et skap, og skal aldri ha forlatt huset. Nå er mannen og kvinnen siktet for kidnapping og mishandling. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På et lite rom i Richmond, Texas, ble sju barn holdt innelåst. De var mellom fjorten og seksten år gamle, og alle hadde funksjonshemninger.

Barna ble med jevne mellomrom innelåst i et enda mindre skap. De skal også ha blitt slått med en planke.

Dette melder CNN.

Se hvordan de levde i videoen over.

Nå er adoptivmora (54) og en mann (78) som bodde sammen med dem siktet og varetektsfengslet for kidnapping og mishandling, etter at de ble arrestert mandag 5. desember.

- Jeg kan ikke forestille meg en mer forferdelig situasjon enn det vi har sett i denne saken. Disse folkene utnytter barn som ikke klarer seg selv. Det er fullstendig hjerteskjærende, uttaler politisjefen for Fort Bend County Troy E. Nehls i en pressemelding.

Barna ble flyttet vekk fra hjemmet 23. november, etter et tips til politiet. De blir nå tatt hånd om av barnevernet.

Et barn døde

Adoptivmora fikk 4 500 kroner i måneden som offentlig støtte, for hver av barna.

- Alle barna har fortalt oss at de ikke forlot huset, de gikk ikke på skolen, og de fikk ingen medisinsk hjelp, forteller etterforsker ved Fort Bend Co., Julie Johnson.

Noen av barna ble innlagt på sykehus, men tilstanden er forbedret.

Kvinnen, sammen med sin ektemann, adopterte barna i 2003 og i 2004. Paret hadde en åttende adoptivsønn, som også hadde funksjonsnedsettelser, men som døde sju år gammel. Etterforskningen som ble gjort da, viste at han døde av naturlige årsaker.

- Et fengsel

Det er ikke kjent hvilket forhold mannen og kvinnen har. Ifølge CNN skal de ikke være samarbeidsvillige med politiet. Kvinnes ektemann er også adoptivforelder. Han bodde likevel ikke i samme hus som kona, og har ikke blitt siktet i saken.

I etasjen under de mishandlede barna bor det to voksne menn. De beskriver barnas hjem som «et fengsel».

- Jeg ble bedt om å ikke snakke med dem, forteller en av beboerne, David Willard, til nyhetskanalen KPRC.

- Jeg blir kvalm. Det er helt forkastelig, avslutter han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!