Adresseavisen trekker seg fra mediefusjon

Adresseavisen aksepterte ikke en dominerende eier i Media Norge, og trakk seg fra samarbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Adresseavisen har trukket seg fra Media Norge-fusjonen, melder avisen i en pressemelding. Bakgrunnen er at styret mener en aksjonær kan få for stor makt, noe som kan føre til at avisen taper lokal legitimitet og forankring.

- Det var ikke holdbart for oss å ha en så stor eier, uansett hvem det måtte være. Dette har ikke noe med Schibsted å gjøre. Skulle vi først hatt en stor eier ville Schibsted vært den rette, sier styreformann i Adresseavisen, Kaare M. Gisvold, til NA24 Propaganda.

Flere av de store aksjonærerene i Adresseavisen ASA og de ansatte i avisen har vært skeptiske til forslaget om en fusjon mellom de fem store regionavisene. Etter at Media Norges felles intensjonsavtale har blitt behandlet i styret i dag, har avisen funnet ut at forslaget ikke er gjennomførbart i Adresseavisen.

De fire andre avisene i samarbeidet er imidlertid fremdeles positive til fusjonen. Bergens Tidende, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Aftenposten har etter å ha sett på intensjonsavtalen i dag blitt enige om å begynne arbeidet med en endelig felles intensjonsavtale. Forutsatt at dette arbeidet lykkes, vil det om kort tid avholdes nye styremøter hvor intensjonsavtalen legges frem for beslutning, melder de fire gjenværende avisene i en pressemelding.