Adrian (20) fikk 16 000 volt i seg - overlevde

Adrian Johannsson svevde mellom liv og død i flere dager etter å ha klatret opp en strømmast.

I FULL BRANN: Adrian Johansson lå i koma i åtte dager etter å ha fått 16 000 volt i kroppen da han klatret opp i en strømmast. Foto: Privat
I FULL BRANN: Adrian Johansson lå i koma i åtte dager etter å ha fått 16 000 volt i kroppen da han klatret opp i en strømmast. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det har gått tre måneder siden Adrian Johannsson (20) fra Örnsköldsvik i Sverige fikk 16 000 volt gjennom kroppen. Det var SVT som først omtalte saken om mannen som på nærmest mirakuløst vis overlevde uten varige skader.

Johannsson og to venner var på vei hjem fra en kveld på byen da han og kompisen, Jaffar Hashim (19), bestemte seg for å klatre opp på en strømmast.

- Jeg vet ikke helt hvor ideen kom fra, men det var en fin sommerkveld, og Jaffar og jeg ville ha bedre utsikt. Jaffar og jeg klatret opp, mens Frans ble igjen nede på bakken. Vi var der oppe i fem minutter, og da vi skulle gå ned, så smalt det til, sier Johannsson til Dagbladet.

Full brann

20-åringen fikk 16 000 volt i kroppen før han falt bevisstløs fra masta og fire meter ned på bakken. Det eneste vennene kunne se var at Johannsson tok fyr. Han sto, ifølge Hashim, i full brann.

- Da jeg åpnet øynene mine lå han i full brann på bakken foran meg. Frans skrek at han var død. Jeg begynte å skrike til ham at han skulle våkne samtidig som jeg slo ham i ansiktet for å få liv i ham, men ingenting skjedde, sier Hashim, og tar en pause.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer