Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ofrene etter massakren i Las Vegas

Adrian (35) døde i bestevennens armer

- Han var smart, talentfull og ekstremt morsom. Han var en førsteklasses venn.

DREPT: Adrian Murfitt døde i bestevennens armer. De to vennene hadde dratt fra Anchorage i Alaska for å få med seg countryfestivaen. Foto: Avonna Murfitt via AP / NTB scanpix
DREPT: Adrian Murfitt døde i bestevennens armer. De to vennene hadde dratt fra Anchorage i Alaska for å få med seg countryfestivaen. Foto: Avonna Murfitt via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For tre uker siden satt bestevennene Adrian Murfitt og Brian MacKinnon på en sportsbar i Anchorage i Alaska og diskuterte om de skulle dra til Las Vegas på countryfestival.

Kjøpte billetter

MacKinnon sa at han ikke skulle, men da han kom tilbake fra en tur på do hadde Murfitt allerede kjøpt billetter.

- Han viste meg telefonen og han hadde allerede kjøpt billetter, og han sa: «Du skal». Da sa jeg: «Jeg skal», forteller MacKinnon til Alaska Dispatch News.

Dermed befant de to kameratene seg foran scenen i Las Vegas, da gjerningsmannen Stephen Paddock fyrte løs fra 33. etasje på Mandalay Bay Resorts.

- Jeg trodde det var fyrverkeri, og når den andre runden med skudd kom så kunne du høre skuddlyden, og så kunne du høre kulene treffe bakken, metall og mennesker, sier MacKinnon.

Og en av kulene traff altså Adrian Murfitt. Mange av dem som sto rundt forsøkte å redde Murfitt.

- Det er mange utrolige folk. Det var sykepleiere, leger, brannmenn. Alle som var på konserten gjorde virkelig alt de kunne. Vi kunne bare ikke redde ham, sier MacKinnon, som skriver på Facebook:

- Dessverre så døde han i armene mine.

NB! STERKE INNTRYKK: En video fanget øyeblikket da de første skuddene ble avfyrt midt under countryfestivalen. Video: Drew Akiyoshi/ CNN Vis mer

- Ekstremt morsom

Murfitt var fisker, og hadde hatt en utrolig innbringende fiskesesong da han dro til Las Vegas.

NB! STERKE INNTRYKK: En video tatt av en i publikum viser kaoset som oppstod da det ble løsnet skudd mot festivalområdet i Las Vegas. Video: Austin Olsen / CNN Vis mer

Han dro til Las Vegas «for å feire og gå på konserten og gi seg selv noe fint og morsomt», ifølge søsteren Shannon Gothard.

- Han var alltid glad. Han var der alltid for vennene sine. Han var alltid klar for å hjelpe med prosjekter. Han var smart, talentfull og ekstremt morsom. Han var en førsteklasses venn, sier MacKinnon.

En andre av de 59 som mistet livet under massakren er 29 år gamle Sonny Melton. Han var på konserten sammen med kona Heather.

MÅTTE LØPE: Jason Aldean (40) skulle avslutte festkvelden. I stedet måtte artisten flykte for livet da skytingen startet. Video: Luke Broadlick / Drew Akiyoshi / CNN / Foto: Veda Jo Jenkins/REX/Shutterstock Vis mer Vis mer

- Han reddet livet mitt. Han tok tak i meg bakfra og begynte å løpe da jeg kjente at han ble skutt i ryggen, sier Heather til USA Today.

Sonny var sykepleier og kom fra Tennessee.

- Vi hadde bare en sønn

Også Jordan McIldon var blant de mange drepte. Han var på festivalen sammen med kjæresten, men kom bort fra henne i kaoset som oppsto da gjerningsmannen åpnet ild.

Han ble brakt inn i baren på festivalområdet, og lagt foran bartendere Heather Gooze.

- Han døde i armene mine, sier Gooze til CBC.

Så begynte telefonen til McIldon å ringe. Først ringte en venn. Så ringte McIldons mor. Hun fikk Gooze til å ringe Jason McIldons kjæreste Amber, som var i lockdown i kjelleren på et hotell i nærheten.

Hun måtte fortelle Amber at Jason var død.

- Jeg måtte love henne at jeg ikke kom til å gå fra ham, at jeg ville være kontaktpersonen hennes, og at jeg måtte forsikre meg om at hun visste hvor han ble flyttet, sier Gooze.

Hun satt ved Jason McIldons side i over fem timer. Ifølge McIldons foreldre var sønnen en «selverklært cowboy, tatovert redneck som elsket friluftsliv».

- Vi hadde bare en sønn. Vi vet ikke hva vi skal gjøre, sier Al og Angela McIldon.

Ofrene

I tillegg til Adrian Murfitt, Sonny Melton og Jordan McIldon er disse personene bekreftet døde:

Charleston Hartfield (34). Politimann og barnefotball-trener fra Las Vegas.

Lisa Romero (48). Skolesekretær fra Gallup i New Mexico.

Susan Smith (53). Kontorsjef ved en barneskole i Simi Vally i California.

- Hun var knutepunktet på skolen. Hvis en unge ble syk var det alltid hun som ringte foreldrene, og uansett hvor kaotiske ting ble så smilte hun alltid, sier Jake Finch, pressetalsmann for distriktet til nyhetsbyrået AP.

Rachel Parker (33). Jobbet i politiet på Manhattan Beack i California.

Jessica Klymchuck (28). Lærerassistent, bibliotekar og bussjåfør for St. Stephans School i Valleyview i Canada. Hun var i Las Vegas med forloveden.

Sandra Casey (35). Lærer fra Redondo Beach i California.

- Vi har mistet en spektakulær lærer, som viet livet sitt til å hjelpe noen av våre mest trengende studenter, sier rektor ved skolen.

Angela Gomez. Gikk ut fra Riverside Polytechnic High School i California i 2015.

Jenny Parks. Barnehagelærer fra California.

- Hun var virkelig en av de mest elskelige menneskene du kunne håpe på å møte, sier Steven McCarthy, onkelen til Jenny Parks' ektemann til CNN.

Rhonda LeRocque. Kom fra Tewksbury i Massachusetts.

Så langt er 59 personer bekreftet døde etter skytemassakren. 527 er skadd.

Gjerningsmannen, 64 år gamle Stephen Paddock, døde inne på hotellrommet han skjøt fra. Ifølge politiet fant de ham død inne på rommet da de lyktes i å ta seg inn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!