Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Adrian (4) ble lam i ansiktet etter flåttbitt

Tre uker etter at Adrian Bliksver Slinde (4) ble bitt av en liten flått, begynte det ene øyet å renne. Etterpå ble han lam i halve ansiktet.

FLÅTTBITT: Adrian Bliksver Slinde ble bitt av en liten flått, og ble lam i halve ansiktet etter tre uker.  Foto: Ane Kallmyr Lerheim, Åndalsnes Avis
FLÅTTBITT: Adrian Bliksver Slinde ble bitt av en liten flått, og ble lam i halve ansiktet etter tre uker. Foto: Ane Kallmyr Lerheim, Åndalsnes Avis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har alltid vært påpasselig med å riste klærne og undersøke gutten etter at han har lekt i skogen. For tre uker siden fant jeg en liten flått som hadde sugd seg fast, men det var ikke rødt rundt stikket. Jeg mener vi klarte å fjerne den så raskt som det var mulig. Etterpå tenkte vi ikke mer på det som noe problem, sier mor Ruth Anne Bliksver.

- Kom raskt Hun var på besøk sammen med Adrian hos et familiemedlem i Kristiansand da Adrian plutselig ble lam i det halve ansiktet, skriver Åndalsnes Avis.

- Det kom så raskt. Broren hans varslet meg noen minutter etter at jeg så han sist. Adrian var plutselig lam i halve ansiktet. Noen dager tidligere rant det fra det ene øyet hans, og jeg rådførte meg med en lege i familien. Vi trodde først det var allergi, som vi har hatt i familien. Vi ga han medisiner for det, men da vi så at han ble lam i ansiktet, kjørte vi straks til legevakten på sykehuset i Kristiansand, forteller Ruth Anne Bliksver til Dagbladet.

Borreliose I ettertid er hun glad for at det var fagfolk i Kristiansand som tok imot sønnen.

- De har mer efaring med flått og borreliose enn mange andre steder i landet. Etter litt rådføring med en barnelege, ble vi spurt om Adrian hadde fått flått på seg. Det kunne vi bekrefte, men han hadde altså ingen røde merker der flåtten satt fast, sier Adrians mor.

Det var lørdag for en uke siden at Adrian ble lam i halve ansiktet. Etter å ha fått intravenøs medisin i Kristiansand, reiste han og moren hjem igjen til Eidsbygda i Rauma kommune. Hver dag etterpå har de måttet kjøre til sykehuset i Molde for å få mer medisin for å hindre at bakterien skulle få lage mer skade. Tirsdag skal han til lege for å få medisin for siste gang.

Frisk og fin - Legene er optimistiske for at han skal unngå varige skader. Han er fremdeles litt lammet i det ene kinnet. Adrian er blitt tatt godt vare på ved sykehuset i Molde, og er blitt en liten maskot der. Han er frisk og fin. Om en måned vil han bli kontrollert av leger igjen. Da håper vi at lammelsen og dryppingen fra det ene øyet er over, sier Ruth Anne Bliksver.

SKJEV I ANSIKTET: Adrian er fremdeles litt lam i det ene kinnet.  Foto: Ane Kallmyr Lerheim, Åndalnsnes Avis
SKJEV I ANSIKTET: Adrian er fremdeles litt lam i det ene kinnet. Foto: Ane Kallmyr Lerheim, Åndalnsnes Avis Vis mer