OMKOM I BARNEHAGEN:  Det var Adrian Gjærde som omkom i barnehageulykken i Ålesund fredag. Bildet brukes med tillatelse fra pårørende. 
Foto: Privat / NTB scanpix
OMKOM I BARNEHAGEN: Det var Adrian Gjærde som omkom i barnehageulykken i Ålesund fredag. Bildet brukes med tillatelse fra pårørende. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

Adrian (4) døde i ulykke i barnehagen

Fikk snor fra en ryggsekk rundt halsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Gutten som døde i en barnehage i Ålesund fredag, fikk en snor fra en ryggsekk rundt halsen, opplyser politiet i dag.

Det var den fire år gamle Adrian Gjærde som døde i ulykken. Familien har nå frigitt et bilde av den lille gutten.

- Politiet har i stor grad fullført de tekniske undersøkelsene. Dødsårsaken antas å være at gutten fikk en snor fra en ryggsekk rundt halsen og døde som følge av dette, opplyser politiadvokat Gudrun Kalvatn i Sunnmøre politidistrikt i en pressemelding.

- Den tragiske hendelsen etterforskes som en ulykke, sier politiadvokat Kalvatn.

Åpen kirke Mellom klokka 16 og 18 i dag var Spjelkavik kyrkje være åpen for en minnesamling.

Det var like etter klokka 12 fredag at politiet ble varslet om en ulykke i Blindheim barnehage. Ambulanse og helsepersonell var allerede på vei til sykehus med gutten, da politiet kom.

Det ble satt i gang livreddende tiltak i barnehagen.

 MINNESAMLING:  Flagget var i dag på halv stang ved Spelkavik kyrkje i forbindelse med minnesamlingen etter fire år gamle Adrian Gjærde, som mistet livet i barnehageulykken i Ålesund fredag. FOTO: FRIDGEIR WALDERHAUG/DAGBLADET.
MINNESAMLING: Flagget var i dag på halv stang ved Spelkavik kyrkje i forbindelse med minnesamlingen etter fire år gamle Adrian Gjærde, som mistet livet i barnehageulykken i Ålesund fredag. FOTO: FRIDGEIR WALDERHAUG/DAGBLADET. Vis mer

Politiadvokat Kalvatn vil ikke utdype overfor Dagbladet om ulykken skjedde i barnehagens inne- eller uteområde.

Siden 1990
Barnehagen, som ble etablert i 1990, opplyser selv på sine hjemmesider at den legger vekt på uteliv og naturopplevelser for barna.

- Politiet vil nå bruke resten av helgen og de kommende dagene til å gjennomgå detaljene rundt hendelsen.

Ifølge Kalvatn er ikke Arbeidstilsynet eller andre organer involvert i etterforskningen.

 TRAGISK ULYKKE:  Politi på plass etter ulykken i Blindheim barnehage i går. Politisperringene er opphevet etter at de tekniske undersøkelsene i hovedsak er gjort ferdige. FOTO: FRIDGEIR WALDERHAUG/DAGBLADET.
TRAGISK ULYKKE: Politi på plass etter ulykken i Blindheim barnehage i går. Politisperringene er opphevet etter at de tekniske undersøkelsene i hovedsak er gjort ferdige. FOTO: FRIDGEIR WALDERHAUG/DAGBLADET. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer