NOEN VERRE? Mamma Elizabeth Larsen synes sønnen Adrian (7) skal ha en mer lesbar lesebok enn den han fikk utdelt på skolen i dag. Foto: Elizabeth Larsen
NOEN VERRE? Mamma Elizabeth Larsen synes sønnen Adrian (7) skal ha en mer lesbar lesebok enn den han fikk utdelt på skolen i dag. Foto: Elizabeth LarsenVis mer

Adrian (7) fikk denne lefsa på første skoledag

- Leseforståelse og økt leselyst rimer ikke med denne her, sier mamma Elizabeth Larsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Sju år gamle Adrian troppet stolt opp til første skoledag i andre klasse i dag på Kurland skole i Lørenskog. Men leseboka han fikk utdelt, dempet nok forventningene en smule.

- Jeg har fått den mest ødelagte boka av alle, fortalte han meg da han kom hjem. Leseboka er så dårlig at det nesten ikke er til å tro, sier mamma Elizabeth Larsen til Dagbladet.

Som bildene også viser, er det så å si umulig å lese nederste del av boka. Boka er delvis revnet, og det synes som om flere av sidene har vært klistret sammen.

Blir levert tilbake - Dette var den eneste boka Adrian fikk utdelt i dag, så det er litt trist kan man si. Boka blir verre og verre for hver side. Leseforståelse og økt leselyst rimer ikke med denne her. Som sjuåringer er de jo ikke så gode til å lese ennå, og det blir vanskelig å gjette seg til hva som står, sier Larsen.

Den uleselige leseboka blir levert tilbake allerede i morgen, i håp om at Adrian vil få et bedre eksemplar.

- Vi fikk ikke så dårlige bøker på 70-tallet en gang, sier den oppgitte mora.

- Kjedelig Rektor Arild Stenbæk på Kurland skole oppfordrer eleven til å vise fram boka, slik at han kan få en ny.

- Dette er kjedelig. Lørenskog kommune har sørget for at vi har relativt nye lærebøker i de aller fleste fag, så dette kan nok være ei bok som er blitt skadd. Den kan for eksempel ha ligget i en sekk hvor det har gått hull på en melkekartong, sier Stenbæk.

GJETTELEK: Det er ikke godt å si hva som står i denne leseboka. Foto: Elizabeth Larsen
GJETTELEK: Det er ikke godt å si hva som står i denne leseboka. Foto: Elizabeth Larsen Vis mer